Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Splićani napravili aplikaciju za najniže cijene izleta: Sada i sami možete sastaviti svoju ponudu

VIDEO Splićani napravili aplikaciju za najniže cijene izleta: Sada i sami možete sastaviti svoju ponudu

Uskoro stiže i aplikacija za višednevna putovanja

Iako mnogi roditelji smatraju da nemaju drugih opcija nego prihvatiti ponudu koju im za izlete njihove djece servira škola i putnička agencija, zahvaljujući besplatnoj web aplikaciji Izlet.hr i oni, baš kao i sami profesori, mogu biti idejni kreatori sadržaja školskih putovanja te imati uvid u najpovoljnije cijene. Putem aplikacije Izlet.hr korisnici u nekoliko klikova mogu samostalno izraditi kompletnu ponudu jednodnevnog školskog izleta u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji, a na mail će dobiti sve informacije o cijeni i sadržajima koje uključuje. 

- Mladi traže iskustva koja su u skladu s njihovim vrijednostima. Da bi zadovoljili njihove preferencije, nužno je ponuditi im personalizirane usluge i doživljaje, koji uključuju društvene interakcije, ali je i važno biti transparentan, pouzdan, osigurati brzinu usluge, a toga nema bez digitalne  transformacije turizma - kaže o trendovima Jurica Glavina, čija agencija Eklata stoji iza spomenute aplikacije Izlet.hr, koja je pokrenuta prošle godine.

Da je riječ o vrijednom projektu potvrđuje i činjenica kako je ova aplikacija dobila nagradu Simply the Best.

- Mi smo htjeli maksimalno transparentno pričati s našim tržištem što je riješeno kroz aplikaciju. Ono što nas posebno veseli je to što nas je struka prepoznala, a od ideje, financiranja i realizacije riječ je o našoj lokalnoj splitskoj pameti. Na njoj je radila splitska IT tvrtka i naša agencija. Svi danas pričamo o digitali, zelenoj tranziciji, umjetnoj inteligenciji, a ovo je naš prvi korak u tom smjeru i neće biti posljednji - zaključio je Glavina.

Čak 84 posto pripadnika generacije Z, rođenih između 1995. i 2012., radije bi otišli na izlet ili putovanje nego potrošili novac na bilo koji luksuzni predmet, kažu istraživanja. 

- Drukčiji po svemu od svojih roditelja, mladi putnici ne libe se putovati izvan utabanih staza, što znači da se neće zadovoljiti tek klasičnim obilaskom kulturnih i povijesnih znamenitosti, nego sukladno digitalnoj eri u kojoj živimo traže i njima bliske, virtualne, doživljaje destinacije, kao i kreativne dodatne sadržaje - kaže direktor putničke agencije. 

Cijene školskih izleta i putovanja u posljednje su vrijeme zbog općeg porasta troškova skočile za 20-ak posto pa je i to, uz sve druge troškove života, još jedna značajna stavka u kućnom, za mnoge roditelje tankom, budžetu. S druge strane, školski izleti i putovanja su neprocjenjivo iskustvo, jer stvaraju uspomene za cijeli život.

Potaknuti uspjehom aplikacije Izlet.hr, iz agencije Eklata najavljuju kako će u rujnu lansirati sličnu aplikaciju za maturalna putovanja. Izleti se pamte, no maturalci su poseban doživljaj, ali i još veći financijski zalogaj, stoga će novi alat s oduševljenjem dočekati i roditelji i profesori. 

U videozapisu pogledajte kako u svega par klikova rezervirati željeni izlet.

Vaša reakcija na temu