Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović VRHUNAC SEZONE U SPLITSKOJ ZRAČNOJ LUCI Uskoro stiže dvomilijunti putnik

VRHUNAC SEZONE U SPLITSKOJ ZRAČNOJ LUCI Uskoro stiže dvomilijunti putnik

Aerodrom na Resniku približava se brojkama iz rekordne 2019. godine

Pretposljednji je vikend srpnja i na odmor je krenula većina hrvatskih građana kao i turista, stoga je na cestama diljem zemlje povećana gustoća prometa. Promet u Zračnoj luci Split za HRT je komentirao Mate Melvan, voditelj službe prihvata i otpreme putnika.

Prema svim aktualnim pokazateljima splitski aerodrom na Resniku polako, ali sigurno se približava brojkama iz rekordne 2019. Već je u srpnju premašena brojka od 450.000 putnika.

'U ova dva dana očekujemo 215 zrakoplova, 55 tisuća putnika. Naravno do konca srpnja očekujemo da ćemo biti negdje između 650 i 700 tisuća putnika. Svakih pet minuta je neka operacija. Danas i sutra 430 polijetanja, odnosno slijetanja. U ovom trenutku Split je povezan s 90 destinacija, odnosno 24 države. Poneko zakašnjenje od pola sata, sat i zna se dogoditi još koji otkazan let kao posljedica događanja na europskim destinacijama, ali to bitno ne utječe na odvijanje prometa kod nas i mi smo po svojim kapacitetima potpuno spremni, raspoloživi i odrađujemo vrhunac sezone. Očekuje nas najveći sljedeći vikend ili onaj iza toga. To je povijesno. Ta dva, tri vikenda koja su srce sezone i kad se ostvaruju rekordni brojevi', istaknuo je Melvan.

Kroz splitsku zračnu luku krajem kolovoza proći će dvomilijunti putnik u ovoj godini.

Vaša reakcija na temu