Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ALFIREVIĆI SE OBRATILI JAVNOSTI: 'Ivošević zloupotrebljava položaj i ovlasti. Rekao je da će od naših objekata napraviti javni WC'

ALFIREVIĆI SE OBRATILI JAVNOSTI: 'Ivošević zloupotrebljava položaj i ovlasti. Rekao je da će od naših objekata napraviti javni WC'

Izvjesna je kaznena prijava i tužba za naknadu štete od 2 milijuna eura

Sara Alfirević Vrsalović istupila je danas u ime tri obiteljske tvrtke koje drže tri restorana u centru Splita. Poznat je dugogodišnji sukob obitelji Alfirević s dogradonačelnikom Bojanom Ivoševićem oko štekata restorana No stress na Pjaci. Nedavno su se sukobi intenzivirali nakon što je dogradonačelnika napao djelatnik restorana Kinoteka. Problema Alfirevići imaju i s trećim restoranom Mazzgoon. Za sve krive Ivoševića te tvrde da zlorabi položaj i ovlasti radi čega će podnijeti i kaznenu prijavu, a vrlo je izvjesna i tužba za naknadu štete u visini od dva milijuna eura jer Grad Split nije reagirao ni nakon što je sud ukinuo Odluku o komunalnom redu kojom je počišćen štekat No stressa. 

'Vrši orkestrirani napad na nas i našu obitelj, mi smo imali sukob s Bojanom Ivoševićem dok je bio aktivist. Problem nastaje kada nastavlja svoje sukobe, ali ovog puta kao dogradonačelnik, što se direktno kosi s onim što bi trebao raditi. On time što radi nama nanosi trajnu i dugotrajnu štetu, i to namjerno. Koristi svoj položaj i ovlasti kako bi drugome nanio štetu. To je jasno opisano u Kaznenom zakonu kao zlouporaba položaja i ovlasti.

Napravit ću od njihovih objekata javni WC, dogradonačelnik je tu rečenicu više puta izgovorio. Odnosi se na nas i naše objekte. Došli smo do zida. Nismo izlazili u javnost, nije popularno da javnost stane na stranu ugostitelja, ali gurajući sve pod tepih došli smo do plafona i više nemamo gdje gurati. 


Od 29. lipnja svakodnevno dobivamo nekakve dopise, razmišljamo da otvorimo pisarnicu, dogradonačelnik zloupotrebljava svoj položaj kako bi nam nanio štetu. Tog 29. lipnja dogodio se incident između našeg bivšeg djelatnika i dogradonačelnika. Prije svega, želim naglasiti da je djelatnik od tog dana bivši i nikakvu vrstu nasilja ne podržavamo. Reagirali smo isti dan, stojimo iza iste odluke. 

Moj otac je stao između njih dvojice i spriječio da sukob eskalira. Ni ta priča nije crno-bijela. Sukob nije bio isključivo jednostran, a bivši kolega se nije sukobio radi nas, kako je prikazano u medijima. Radio je u nas jer je njemu ukinuta terasa njegovog objekta te je tako direktno ugrožena njegova i egzistencija njegove obitelji, što je izazvalo frustraciju koja je eskalirala na neprimjeren način. 

Nakon toga kreće nasilje prema nama. Već sutradan dogradonačelnik na društvenim mrežama najavljuje reviziju našeg ugovora i spominje kako nemamo pravo na vrata u Vuškovićevoj ulici. Čak navodi i da smo kolegi uništili posao, što je besmislica. Mi smo ugovor naslijedili od prošlog vlasnika. Najavljuje i pohod u Centar za cjeloživotno obrazovanje kako bi provjerio ima li temelja da nam se raskine ugovor za korištenje prostora. 

Najviše me iznenadilo što ravnateljica Centra, s kojom smo imali jako dobre odnose i suradnju i koja je navodila kako ta vrata nikada nisu bila predmet rasprave, šalje upozorenje da ta vrata više ne koristimo nakon pritisaka dogradonačelnika. Mi smo zbilja iznenađeni tom opomenom jer imamo izjavu bivše ravnateljice Tamare Visković kojom se daje suglasnost našoj tvrtki da koristi pristupni dio javne površine u Vuškovićevoj ulici za potrebe štekata.

Dogradonačelnik je upoznat s cijelom dokumentacijom, no nastavio je vršiti pritisak dok god nismo dobili opomenu za kršenje ugovora jer koristimo vrata u Vuškovićevoj. Nakon opomene Centra, od dogradonačelnika dobivamo jednostrani raskid ugovora o korištenju javne površine za štekat. Nismo iznenađeni. Ova situacija je pomalo i smiješna. To su vrata našeg objekta. Dogradonačelnik je rekao da će vratiti druge ugostitelje koji su prije imali zakupljen štekat. To je pomalo nebulozno. Imamo izjavu svih ugostitelja u susjedstvu o raspodjeli stolova. Ta naša dva stola postala su sporna dan nakon incidenta. 

Jutro uoči sukoba dogradonačelnik šalje redare u restoran Mazzgoon da se dogovorimo oko ugovora o zakupu štekata. Grad traži da odustanete od sporova za ugovor o zakupu, što je protuzakonito, ali ljudi pristaju na to. Mi nismo pristali na to. Sutra nakon incidenta dogradonačelnik odbija komunikaciju. A mom ocu je rekao kada je stao između njega i djelatnika: 'A tebi, tebi sam jutros htio pomoći.'

Dobili smo odgovor pročelnice da dogradonačelnik odbija potpisati prednja dva stola za restoran u Bajamontijevoj, i kao razlog navodi da je to zato što ne plaćamo zakup u dvoru. Taj dvor smo godinama plaćali, dobili smo dopis da ga Grad ne može više iznajmljivati jer nisu riješeni vlasnički odnosi. Grad ima dvije trećine. I nakon toga smo nastavili plaćati taj dvor. Dogradonačelnik nanosi direktnu štetu Gradu jer odbija dati u zakup taj dvor i izmišlja stalno neke nove razloge kako bi nas stjerali pred zid', kazala je Alfirević Vrsalović.


Vaša reakcija na temu