Foto: Milan Šabić Ante Čikotić: Priča o gradonačelnikovoj ostavci je skretanje teme s ozbiljnih problema

Ante Čikotić: Priča o gradonačelnikovoj ostavci je skretanje teme s ozbiljnih problema

Mislim da to nema veze s istinom, jer rijetki su spremni odreći se vlasti, moći i privilegija

Iako je gradonačelnik Andro Krstulović Opara jasno demantirao vijest da razmišlja ostavci, to je danas u Splitu glavna politička priča. Pitali smo stoga predstavnike splitskih stranaka za komentar. Evo što je rekao Mostov Ante Čikotić.

Mislite li da ima osnove priča o ostavci gradonačelnika Splita?

- To je razina trača i skretanje teme s ozbiljnih problema koji muči građane Splita. Mislim da to nema veze s istinom, jer rijetki su spremni odreći se vlasti, moći i privilegija. Puno je otvorenih tema u gradu i nesnalaženja u rješavanju problema koji se godinama nakupljaju i za koje se mora priznati nije samo odgovorna ova vlast, ali se ne nosi dobro sa zatečenim problemima i novim izazovima koji dolaze sami po sebi. Očekujem da će biti do kraja mandata i nadam se da će promijeniti smjer djelovanja koji je do sada bio u većini protokolaran i prezentacijski. Rezultat svega je ništa što građani mogu mjerljivo osjetiti. Ako nastave u ovakvom ritmu, ne trebaju se ni kandidirati za novi mandat. 

Treba li gradskoj vlasti određeno preslagivanje s obzirom na odnose na relaciji Krstulović Opara - Kerum - Škorić?

- Uvidom u trenutno stanje grada, odnose u Vijeću, duboke ideološke podjele, kaos u Banovini, stranačke interese, privatizacije javnog interesa za privatne interese, mogu samo podvući izjavu jednog građanina Splita koji kaže: 'Može nas spasiti samo Božja intervencija'.

Tko je kriv za svojevrsnu krizu?

- Kriv može biti samo onaj koji ima škare i sukno. Koalicija na vlasti i njeni dužnosnici. 

Kako bi se Jelena Hrgović Tomaš snašla na funkciji gradonačelnice?

- Ne bih se bavio hipotetskim pitanjima. Uvažena gđa. Hrgović je napravila pozitivne pomake u nekim projektima koji se tiču osoba s invaliditetom, prihvatila je naše inicijative za digitalizaciju javne uprave i predškolski odgoj iako još uvijek bez rezultata, ali se očigledno nije snašla u odnosu prema ustroju Banovine i sistematizaciji jer je presude Upravnog suda demantiraju. Nadam se da će kao i gradonačelnik promjeniti smjer na bolje. Naša poruka im je neka se saberu i krenu ozbiljno raditi. Priliku imaju dok je ne izgube. Nikoga ne zanimaju njihove brige oko kadroviranja i prepucavanja. Dosta je ljudima i njihovih briga. Svi gubimo.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(41480, "");
Pregledaj komentare