Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Austrijanci dali najnižu ponudu za obnovu željezničke pruge od Zadra do Knina

Austrijanci dali najnižu ponudu za obnovu željezničke pruge od Zadra do Knina

Posao će obaviti za 69,7 milijuna eura bez PDV-a

Za obnovu pruge Knin - Zadar pristiglo je šest ponuda, sve unutar tražene procijene vrijednosti od 90 milijuna eura bez PDV-a, javlja 057 Info.

Prugu koja bi vodila iz Gaženice do Knina, odnosno spoja s linijom Zadar - Zagreb, za 69,7 milijuna eura bez PDV-a spreman je izgraditi austrijski izvođač Swietlesky, što je najjeftinija ponuda. Španjolska tvrtka Cosma dala je ponudu od 74,6 milijuna eura, a slijede kineski CCECC, turske Cengiz İnşaat Savayi i Dogus İnşaat te i hrvatsko-turska zajednica ponuditelja Texo Molior i Yapi Merkezi İnşaat.

Obnova pruge duge 95 kilometara financirat će se zajmom Europske investicijske banke. Radovi bi trebali trajati četiri godine, a uključuju obnovu 22 tunela, radove na željezničkim prijelazima te izmještanje na pojedinim dionicama.  Njezinim završetkom luka Gaženica napokon bi se trebala staviti u punu funkciju, jer bi brodski teret mogao željeznicom dalje biti transportiran po Hrvatskoj i Europi.

Vaša reakcija na temu