Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Barbir želi zaštititi splitski govor: 'Gubi značaj među djecom i mladima'

Barbir želi zaštititi splitski govor: 'Gubi značaj među djecom i mladima'

S Gradom osmišljava model zaštite

Na inicijativu Damira Barbira, gradskog vijećnika i predsjednika Gradskog kotara Trstenik, Grad Split održao se prvi sastanak s ciljem zaštite splitskog govora kroz institucije.

'Splitski govor kao inačica čakavskog generacijama gubi svoj značaj među djecom i mladima. Jezik naših djedova i baka više se ne govorit te se sve manje i razumije. 

Institut za međunarodne jezike iz Dallasa nedavno je klasificirao čakavicu kao službeni jezik. Na nama je odgovornost da spriječimo izumiranje jezika koji je sastavni dio našeg identiteta i povijesti. 

Cilj nam je i osmisliti model kako bi dio naše kulturne baštine bio prisutan među budućim generacijama', naveo je Barbir.

Najavio je kako će model razviti tijekom narednih sastanaka. Potom će ga prezentirati široj javnosti. 


Vaša reakcija na temu