Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BAUK U DAN OBIŠAO ŽUPANIJU I PO: U Imotskom predao prijavu, održao sastanak na Korčuli i završio na Lastovu

BAUK U DAN OBIŠAO ŽUPANIJU I PO: U Imotskom predao prijavu, održao sastanak na Korčuli i završio na Lastovu

'Organizator karnevala počastio nas je pićem, ja sam njima platio turu', otkrio nam je Bauk

Arsen Bauk nije više šef Splitsko-dalmatinskog SDP-a, ali danas je doslovno obišao cijelu županiju i večer završio na teritoriju susjedne Dubrovačko-neretvanske županije. 

Bauk je jutros poranio na trajekt koji ga je s Brača prebacio do kopna i autoceste do Imotskog. Već u 10 i kvarat pojavio se u policijskoj postaji i predao kaznenu prijavu protiv organizatora imotskog karnevala na kojem je spaljen gay par s malim djetetom. 

'Prijavu sam podnio zbog kaznenog djela javnog poziva na nasilje i mržnju iz članka 325. Kaznenog zakona. Maškare su tradicija i spaljivanje na karnevalu je uvijek bilo prema moćnicima, a ne manjinama. To nisu običaji i tradicija. Vrijeme je da se nadležne institucije izjasne o tome je li to naš običaj ili je ipak poziv na mržnju', kazao je Bauk po izlasku iz policije u Imotskom. Dodao nam je kako je zadovoljan reakcijom predsjednika Milanovića i Vlade koji su također osudili spaljivanje u Imotskom. 

U društvu kolege iz Foruma mladih i jedne Imoćanke Bauk je potom sjeo na trg popiti kavu. 

'Poručili su nam da nas organizator karnevala časti. Počastio sam i ja njega i njegovo društvo. Nismo razgovarali o karnevalu i spaljivanju gay para', prenio nam je Bauk. 

Put ga je potom odveo nazad do Splita na katamaran za Velu Luku. Popodne je održao sastanak s drugovima iz korčulanskih organizacija SDP-a, a onda se ukrcao na trajekt za Lastovo. 

'Idem tamo na pokladne svečanosti. Naš najudaljeniji otok tada malo živne. Tri puta sam već bio u ovo vrijeme na Lastovu i svaki put me oduševe njihovi običaji i gostoprimstvo. Preporučujem svima da posjete Lastovo za vrijeme pokladnih svečanosti. Sigurno neće biti razočarani', kazao nam je Bauk. 

Vaša reakcija na temu