Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović / Ilustacija Bivši načelnik Podgore optužen za bespravnu gradnju i skidanje pečata

Bivši načelnik Podgore optužen za bespravnu gradnju i skidanje pečata

Sporni su objekti izgrađeni bez građevinske dozvole na pomorskom dobru

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu za bespravnu gradnju i skidanje pečata protiv Ante Miličića, bivšeg načelnika Podgore. Terete ga da je postupio protivno odredbi Zakona o gradnji na području pomorskog dobra. 

U optužnici se navodi da je izdao nalog za izvođenje građevinskih radova premda nije imao građevinsku dozvolu. Izgrađeni su potporni zidovi od kamena povezanog betonom visine 80 centimetara i dužine 300 metara te nasip širine oko 1,2 metra od sitno zrnatog kamena i zemlje između zidova i zasjeka morske obale te betonska podloga na nasipu širine do dva metra i ukupne dužine 300 metara. 

Viša građevinska inspektorica ureda u Splitu je zatvorila gradilište početkom 2019. godine o čemu je okrivljenika i usmeno izvijestila prilikom obavljanja inspekcijskog nadzora, no on je, navodi Državno odvjetništvo, dao nalog da se radovi nastave.

Radilo se zapravo o izgradnji pješačke staze preko neuređenog dijela uz more. Miličić smatra da mu nije trebala građevinska dozvola, odnosno, da se radi o radovima koji se izvode po pravilniku o jednostavnim građevinama, no građevinska inspektorica je imala drugačije mišljenje s obzirom da su se gradili i potporni zidovi.

Miličić smatra da je projekt bio koristan za Općinu, građane i turiste jer su do sada kao jedinu komunikaciju na tom području mogli koristiti Jadransku magistralu.

Vaša reakcija na temu