Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Bivši ravnatelj Stomatološke poliklinike u Splitu optužen da je kolegama radio štetu na autima: 'Nisam sebi mogao doći od njihovog izdajničkog ponašanja'

Bivši ravnatelj Stomatološke poliklinike u Splitu optužen da je kolegama radio štetu na autima: 'Nisam sebi mogao doći od njihovog izdajničkog ponašanja'

Sve je priznao u policiji

Ante Ćurić, donedavni ravnatelj Stomatološke poliklinike u Splitu, optužen je za uništenje i oštećenje tuđe stvari. Terete ga da je koncem prošle i početkom ove godine na parkiralištu Poliklinike u pet navrata radio štetu na vozilima u vlasništvu svojih kolega, bivšeg potpredsjednika Vlade i gradonačelnika Omiša Ivana Kovačića, šefice računovodstva Svjetlane Stazić i šefa Stručnog vijeća i kirurgije Joška Badrova

U optužnici se navodi da je 17. listopada sprejem srebrne i zlatne boje išarao Peugeot 207 Svjetlane Stazić i BMW X1 Ivana Kovačića napravivši štetu od 1750 eura. Mjesec dana kasnije oštrim predmetom napravio je tri strugotine u dužini od 15 do 20 centimetara na blatobranu Audija A4 Joze Badrova. Krajem 2022. zarezao je i Peugeot 207 Svjetlane Stazić, a onda sredinom siječnja i Audi Joze Badrova. Iskrivio mu je i poklopac spremnika goriva te napravio štetu veću od 800 eura. 

Državno odvjetništvo predložilo je sudu izdavanje kaznenog naloga s kaznom od 10 mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. Dobio bi obavezu i da nadoknadi štetu u roku od šest mjeseci. Sve skupa, radi se o gotovo tri tisuće eura. 

Ako bi došlo do suđenja, traži se stroži rok kušnje u trajanju od tri godine. 

Među priloženim dokazima su i video snimke nadzornog sustava Stomatološke poliklinike.

Ćurić je na ispitivanju u policiji priznao inkriminacije. Sve je povezano s prijavom o nezakonitostima na Poliklinici o kojima je Kovačić javno progovorio. Prikazivala se i naplaćivala jedna usluga, a pružala druga, skuplja. Ćurić je držao da pacijenti nisu bili na šteti, a ispočetka je tvrdio i da nema nikakve veze sa štetom na autima. 

Istražiteljima je pak kazao da je bio revoltiran izdajničkim ponašanjem ljudi koji su bili njegovi najbliži suradnici. Bio je jednostavno šokiran da netko može biti takav. Kada je bio ravnatelj, Kovačić je u početku bio njegov zamjenik, a Stazića je on imenovao, dok je Badrov bio šef Stručnog vijeća i kirurgije. 

Prvi put se u životu osjetio izdanim, a tako se i sada osjeća. Pun je gorčine. Reagirao je impulzivno, s gorčinom i osjećajem prevare i žao mu je. Spreman je nadoknaditi štetu.

Vaša reakcija na temu