Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook / Bojan Ivošević BIZARNOSTIMA NA BENAMA NEMA KRAJA Supruga šefa županijskog HDZ-a kontrolirala probleme s jamom Kerumovog restorana

BIZARNOSTIMA NA BENAMA NEMA KRAJA Supruga šefa županijskog HDZ-a kontrolirala probleme s jamom Kerumovog restorana

Neviđena koincidencija

Ekipa splitskog Vodovoda i kanalizacije prije dva tjedna je izašla na teren kako bi provjerila je li sve u redu sa septičkom jamom restorana koji je odavna u koncesiji tvrtki bliskih bivšem gradonačelniku i šefu HGS-a Željku Kerumu. Koliko je poznato, nisu utvrdili da ima ikakvih problema. Naloženo je pražnjenje jame, ali uzorak iz 'potočića' koji se nalazi u obalnom pojasu nije uzet. Navodno nije bilo dovoljno 'sadržaja' za njihovog posjeta Benama. 

Zanimljivo je da je ekipu Vodovoda vodila Tonina Sanader, supruga šefa županijskog HDZ-a Ante Sanadera koja je u komunalnoj tvrtki voditeljica zaštite na radu i zaštite okoliša. Ona je trebala utvrditi je li sve u redu s jamom. U isto vrijeme suprug joj s Kerumom slaže stabilnu većinu u Županijskoj skupštini. Smrdi na golemi sukob interesa. 

Vodovod nije utvrdio zagađenje, ali jest Nastavni zavod za javno zdravstvo koji je ispitao uzorke po traženju Park šume Marjan. I rezultati su katastrofalni. Bakterija ima 10 tisuća puta više od propisanih vrijednosti. 

Državni inspektorat nam je poručio da vodopravna inspekcija istražuje slučaj, a danas su Bene posjetili i članovi županijskog povjerenstva za praćenje koncesije. Pitali smo što su utvrdili pa čekamo odgovor. 

Vaša reakcija na temu