Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ĆIPE NA SPOMENIKU BUGOJANSKOJ SKUPINI: Bili su svjetionik nama koji smo 1991. krenuli u borbu

ĆIPE NA SPOMENIKU BUGOJANSKOJ SKUPINI: Bili su svjetionik nama koji smo 1991. krenuli u borbu

'Plenković ih danas drži kao teroriste'

Saborski zastupnik i nositelj liste Domovinskog pokreta u X. izbornoj jedinici Stipo Mlinarić Ćipe odao je počast žrtvi hrvatskih domoljuba i revolucionara Pave Vegara i Ambroza Andrića. Ćipe se žrtvi pripadnika skupine Fenix poklonio na spomen obilježju u Trnbusima. Tom prilikom podsjetio je na bremeniti put do samostalnosti.

- Pavo Vegar i Amabroz Andrić svjetionici su koji su nama koji smo krenuli u borbu za samostalnost 1991. pokazivali put. Bez njihove žrtve, bez žrtve Zvonka Bušića, kao i tisuća drugih zamrla bi nacionalan svijest i misao vodilja o samostalnoj hrvatskoj državi. Kako im se danas zahvaljuje samostalna Hrvatska država? Za Plenkovićevu i Pupovčevu vladu oni su službeno teroristi. Zamislite u što su oni pretvorili ovu državu! Ljude koji su bili najhrabriji i koji su krenuli u borbu za slobodu prije svih, oni službeno drže teroristima. Promijenit ćemo to, ispravit ćemo nepravde prema našim velikanima. Ovi ljudi će dobiti spomenike i ulice u našim najvećim gradovima - zaključio je Mlinarić.


Vaša reakcija na temu