Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Đerek o jučerašnjoj raspravi na Vijeću: S posebnim sam zanimanjem pratila HDZ-ove i Puljkove PR smicalice

Đerek o jučerašnjoj raspravi na Vijeću: S posebnim sam zanimanjem pratila HDZ-ove i Puljkove PR smicalice

Kaže da bi je i jedni i drugi utopili u čaši vode jer nije poslušnik u kriminalnom upravljanju imovinom

Suspendirana pročelnica Maja Đerek komentirala je burnu raspravu na Gradskom vijeću oko ustroja gradske uprave. Oporbeni vijećnici tvrdili su da je gradonačelnik Ivica Puljak radi kako bi se riješio nekadašnje bliske suradnice ako je Službenički sud vrati na posao. Resora gradske imovine, na čijem je čelu bila, više nema. Podijeljen je u dva upravna odjela, jedan za imovinsko pravne poslove i izgradnju te drugi za stanovanje i poslovne prostore. 

Đerek kaže kako su Puljak i zamjenik Bojan Ivošević samo puki izvršitelji HDZ-ovih želja i nadanja. Preslikali su, smatra, HDZ-ov model obračuna sa službenicima koji ne žele sudjelovati u njihovim financijskim malverzacijama i pogodovanjima investitorima. 

- S posebnim zanimanjem sam pratila HDZ-ove i Puljkove PR smicalice u kojima dušobrižnici iz HDZ-a tobože stoje na mojoj strani i zalažu se za moj povratak u Banovinu. Međutim, prava je istina da bi me jedni i drugi utopili u čaši vode samo zato što nisam htjela biti slijepi politički poslušnik u njihovom kriminalnom upravljanju državnom, odnosno gradskom imovinom - kaže. 

Jedni i drugi su, obrazlaže, očekivali financijska pogodovanja svojim odabranicima, a šteta učinjena gradu i državi ih nije previše brinula. 

-  Još je zanimljivije kako me u tobožnju obranu uzima predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta dok iz medija saznajemo da mu supruga karijerno napreduje u Puljkovoj administraciji. Izgleda da isključivo HDZ-ovi kadrovi mogu provoditi Puljkovu politiku jer je već poduži i javno objavljeni spisak HDZ-ovaca koji prosperiraju pod njegovim vodstvom - ustvrdila je Đerek.

Vaša reakcija na temu