Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DIGNUTA OPTUŽNICA Egzekucija u Kaštelima! Dok je Boljat nemoćno ležao, Šoljić mu je ispalio dva hica u srce i pluća

DIGNUTA OPTUŽNICA Egzekucija u Kaštelima! Dok je Boljat nemoćno ležao, Šoljić mu je ispalio dva hica u srce i pluća

Ubili iz bezobzirne osvete

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu za teško ubojstvo boksača Marija Boljata zvanog Pajkić i pokušaj ubojstva Joze Čabraje u Kaštelima 14. lipnja. 

Jakova Šimića terete da je iz osvete zbog batina okupio Matu i Josipa Šukera, Tonija Vitaljića, Ivana Radovića i Tomislava Šoljića te da su obilazili kafiće po Kaštel Lukšiću kako bi pronašli Boljata u nakani da ga usmrte. Boljat je pristao na sastanak ispred veslačkog kluba nakon što ga je Šimić više puta zvao preko mobitela nagovarao da se nađu i obračunaju jedan na jedan. Boljat je došao s Jozom Čabrajom i Josipom K. Tamo su ih dočekali Šimić i ekipa. 

Najprije su se verbalno prepirali i naguravali, a onda je Šimić ispalio više hitaca iz pištolja u pravcu Boljata i Čabraje. Jednim metkom pogodio je Boljata u nogu. Kada je pao na pod, Šimić, Šukeri, Radović i Vitaljić snažno su ga udarali tupo tvrdim predmetima po glavi i tijelu. Kada ih je Čabraja pokušao spriječiti, potjerali su ga. Nemoćnog Boljata i dalje su bešćutno udarali, netko od okrivljenika je povikao: 'Majku ti jeben, jeben ti majku, ubij ga…'

Boljat je zadobio teške i po život opasne ozljede, Čabraja je pobjegao prema moru, a Šoljić za njim ispaljuje više hitaca i pogađa ga u leđa, prsa, kralježnicu i nogu. Čabraja je zadobio tri prostrjelne rane lijeve natkoljenice, tri ustrjelne ozljede prsnog koša i strijelnu ranu na leđima. Nakon što je pao, okrivljenici su ga izudarali tupo tvrdim predmetima po glavi i tijelu. Od batina je zadobio teške ozljede glave, izbijen mu je i jedan zub, a smrtna posljedica izostala je uslijed pružene liječničke pomoći, navodi se u optužnici. 

Dok je Boljat bespomoćan ležao licem okrenutim prema podu, Šoljić mu je u leđa ispalio dva hica koja su prošla kroz srce i pluća. Od zadobivenih ozljeda glave i strijelnih rana leđa, Boljat je preminuo na mjestu događaja. 

Većina okrivljenika nalazi se u zatvoru, a za Šoljićem je raspisana tjeralica. Prije deset godina, Boljat je bio ranjen s tri metka u zasjedi kod groblja, a na suđenju Borisu Pajiću kazao je kako misli da je njegovo ubojstvo naručio upravo Šoljić. Boljat se sjetio kako mu je u sukobu u splitskom zatvoru zabio penkalu u vrat i oko. Boljat je u zatvoru bio zbog služenja kazne zbog otmice, a u jednom lokalu se prije toga sukobio sa Šoljićevim kumom. 

Čabraja je optužen za ranjavanje Jakova Šimića, ali ne za pokušaj ubojstva, već opće opasnu radnju. Nedavno su ga pustili iz zatvora. Ponovno mu sude zbog ubojstva 20-godišnjeg Kaštelanina Marina Matijaša.

Vaša reakcija na temu