Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay DOBRA VIJEST IZ ViK-a: Od ponedjeljka plaćat će se niža cijena vode

DOBRA VIJEST IZ ViK-a: Od ponedjeljka plaćat će se niža cijena vode

Pojeftinjenje od 13 centi po m3

Iz Vodovoda i kanalizacije obavještavaju kako će od 1., srpnja doći do snižavanja cijene vode i to za 13 centi po m3.

'To znači da će naši korisnici od navedenog dana plaćati manje mjesečne račune, a sam iznos smanjenja mjesečnih računa ovisit će o njihovoj mjesečnoj potrošnji. Za usporedbu možemo navesti da bi to umanjenje mjesečnih računa za potrošnju prosječnog kućanstva iznosilo oko 1,60 eura.

Inače, kao što je našim korisnicima poznato, cijena vode se sastoji od nekoliko dijelova, a to su naknada za usluge ViK-a (troškovi održavanja, usluge vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja), zatim naknada Hrvatskim vodama (naknade za korištenje i zaštitu voda), te naknada za razvoj (namjenskog dijela cijene vodnih usluga čija visina se određuje u skladu s višegodišnjim planovima izgradnje i investicija na komunalno-vodnim građevinama jedinica lokalnih samouprava i to za svako područje odnosno grad i općinu zasebno)', objavio je ViK.

Vaša reakcija na temu