Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DOBRE VIJESTI: Na području Sinja ni danas nema novooboljelih

DOBRE VIJESTI: Na području Sinja ni danas nema novooboljelih

Jutros je Županijski stožer objavio informaciju o novooboljelom iz Sinja što se pokazalo netočnim

Tijekom popodneva Stožeru civilne zaštite Grada Sinja iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko dalmatinske županije i Županijskog stožera CZ javljeno je kako na današnji dan ipak nema novooboljelih s područja Grada Sinja. Tako se informacija koja je jutros objavljena od strane Županijskog stožera civilne zaštite pokazala netočnom, a do saznanja o tome je došlo  nakon usklađenja pristiglih podatka u sustavu, gdje je jedna osoba s pozitivnim uzorkom dva puta navedena u sustavu kao oboljela osoba, a radi se konkretno o osobi s područja Sinja.

- U svakom slučaju najvažnije je da na području Sinja na današnji dan nema novo zaraženih, te se broj oboljelih i dalje zadržao na troje naših sugrađana. Epidemiolozima i zdravstvenim djelatnicima dajemo punu i podršku i zahvalu na svemu što rade u ovim zahtjevnim i kriznim trenutcima, a  Sinjski stožer i nadalje će  pravovremeno informirati javnost, te će sve podatke i nadalje javno i transparentno objavljivati onako kako budu pristizali bilo od epidemiološke službe bilo od hijerarhijski nadređenih Stožera -poručili su iz Grada Sinja.

Ispravak informacije poslao je i Županijski stožer civilne zaštite.

- Nakon usklađenja pristiglih podataka, jedna osoba je dvaput je spomenuta u izvješću o broju zaraženih osoba. Radi se o osobi s područja Grada Sinja, tako da u Sinju u ovom trenutku imamo ukupno 3  zaražene osobe. Na području Splitsko-dalmatinske županije 90 osoba je pozitivno na koronavirus.

Tijekom dana u Splitsko-dalmatinsku županiju dostavljena je  sljedeća medicinska oprema: 55 000 kirurških maski, 13400 maski FFP2, 4050 kirurških ogrtača i 1360 zaštitnih naočala. Oprema će biti raspoređena po zdravstvenim ustanovama i operativnim snagama Splitsko-dalmatinske županije - priopćili su.

Vaša reakcija na temu