Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO/VIDEO: DOJAVA O BOMBI Evakuirana zgrada splitskog suda, eksploziv nije pronađen

FOTO/VIDEO: DOJAVA O BOMBI Evakuirana zgrada splitskog suda, eksploziv nije pronađen

U tijeku je kriminalističko istraživanje

12.25 sati - Oko 12.20 sati završena je provjera anonimno zaprimljene dojave o navodno postavljenoj eksplozivnoj napravi u zgradi suda u Splitu.

'Protueksplozijskim pregledom utvrđeno je da je dojava lažna.  Vezano uz  anonimnu dojavu policijski službenici provode kriminalističko istraživanje', priopćila je policija.

12.14 satiGlasnogovornik splitskog Županijskog suda Dinko Mešin kazao je kako su dojavu primili u 10.50 sati te postupili prema protokolu.

'Je li vezano za neki predmet? Danas nema ništa toliko bitno na Županijskom sudu da bi se rasprave eventualno događale. U zadnje vrijeme svako nekoliko mjeseci primamo dojave o postavljenim eksplozivnim napravama. Do sada je dojava svaki put bila lažna. Nadamo se da je i ovaj put', dodao je Mešin.


Ranije objavljeno

Zgrada splitskog Županijskog suda evakuirana je nakon što je deset minuta prije 11 sati stigla dojava o bombi.

'Upućeni su policijski službenici protueksplozijske zaštite kako bi provjerili istinitost dojave i poduzeli druge mjere i radnje svoje nadležnosti.  Osobe koje su se nalazile u zgradi, napustile su je dok traje pregled', potvrdili su nam ih policije.

Kako doznajemo, muškarac je nazvao telefonsku centralu suda i kazao da je postavljena bomba.

Sa suda su odmah nazvali policiju koja je uputila ekipu u pregled.

Dojava o bombi stigla kada je većina zaposlenika suda bila na marendi.

Državno odvjetništvo je također evakuirano s trećega kata zgrade.

Njima je pauza nešto kasnije pa su svi bili na svojim radnim mjestima kada je došla naredba o evakuaciji.

Vaša reakcija na temu