Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DORH O ISTRAZI PROTIV HDZ-ovca ŠKARIČIĆA : Odbijene su žalbe okrivljenika, započeo je kazneni postupak

DORH O ISTRAZI PROTIV HDZ-ovca ŠKARIČIĆA : Odbijene su žalbe okrivljenika, započeo je kazneni postupak

Sumnja se u teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu izvijestilo je kako je sudac istrage Županijskog suda u Splitu odbio žalbe na rješenje o provođenju istrage pa je tako započeo kazneni postupak protiv Ivana Škaričića, ravnatelja Doma za starije u Splitu i bivšeg dugogodišnjeg HDZ-ovog gradonačelnika Omiša, glavne medicinske sestre Zdravke Đapić-Kolak, voditeljice odjela za brigu o zdravlju, pojačanu njegu i rehabilitaciju i liječnice dr. Belite Šurjak, koja je liječila korisnike Doma. 

Državno odvjetništvo osnovano sumnja da su postupili protivno Pravilniku o uvjetima i načinu obavljanja mjera za sprječavanje i suzbijanje bolničkih infekcija, Programu za prevenciju i kontrolu infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi iz rujna 2019. godine i Uputama HZJZ-a za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 u domovima za starije osobe i drugim ustanovama u sustavu socijalne skrbi od 27. ožujka 2020. godine. 

Osnovano se sumnja da je zbog propusta osumnjičenika, petnaestero djelatnika Doma i 59 korisnika zaraženo virusom Covid-19. Osamnaestoro korisnika preminulo je uslijed komplikacija uzrokovanih zarazom.

Vaša reakcija na temu