Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot DRAMA U SINJU Zapisničarku udaljili sa suda jer se nije testirala, vratila se s Mirom Buljem

DRAMA U SINJU Zapisničarku udaljili sa suda jer se nije testirala, vratila se s Mirom Buljem

Reagirala je predsjednica suda

Zapisničarka suda u Sinju danas je došla na posao bez COVID potvrde. Reagirala je predsjednica suda Marina Boko.

'Nije htjela predočiti nikakvu potvrdu, niti se testirati. Opomenula sam je da je dužna napustiti prostorije suda. Otišla je, ali vidim da se vratila s gradonačelnikom i pokazala nekakav papir da se cijepila. Ja ću je sada pozvati da dostavi tu potvrdu', kazala nam je predsjednica Općinskog suda u Splitu pod koji spada i sud u Sinju.

'Očekivala sam ovo. Došla sam jutros uredno na radno mjesto. Očekivala sam da će tražiti COVID potvrdu. Bila sam spremna na to. Nisam htjela pokazati, a COVID potvrdu imam', kazala je.

Bulj ju je pitao da je pokaže, ali to je službenicu suda prilično iziritiralo.

'Ja vam to nisam dužna pokazati. Nemojte me uzrujavati. Imam je u mobitelu i torbi, ali je ne želim pokazati. Po naredbi naše predsjednice Marine Boko tražile su se potvrde. Rekla sam da imam, ali da je neću dati dok mi se ne pokaže zakon po kojem to moram pokazati', kazala je djelatnica suda.

Pokazala je na koncu potvrdu.

'Nakon pola sata na moj mail stiže naredba ureda predsjednice da se udaljim s radnog mjesta temeljem neke odredbe nekog Stožera jer moram imati COVID potvrdu. Zvala sam policiju, gradonačelnika i Radio Sinj. U čemu je poanta? Ovo je totalno kršenje ljudskih prava, stigmatiziranje i zastrašivanje. Meni je žao mojih kolegica koliko su uplašene. Žene s kojima 25 godina pijem kavu. Nakon mog protuzakonitog istjeravanja iz straha me nisu nazvale na mobitel', požalila se službenica.

'Cijepljena sam. Snimite moj potvrdu. Koga briga to? Hoće li me sada drugačije gledati ljudi? Poanta je da su nas podijelili i da se ljudi boje za svoja radna mjesta. Ovo je sve protuzakonito. Odredba Stožera nema veze s mojih ustavnim pravima i zaštitom mojih osobnih podataka. Ovdje se nešto mora učiniti. Moj unuk, dijete od šest godina, zapalo je u histeriju jer ga je strah maski i cjepiva. Ovo je strašno što se radi. Ogorčena sam', kazala je.

Evo što je komentirao Miro Bulj: 'Ovo je udar u temeljne slobode, pravo na kretanje, rad. Koji je ovo način? Što je ta COVID potvrda? Čemu to i kome je u interesu da se dijeli narod? Ja sam gradonačelnik cijepljenih i necijepljenih. Svi će imati pravo na usluge, i cijepljeni i necijepljeni. Nećete strašiti narod u mom Sinju. Pozivam ih da stanu uz narod i da ga ne dijele'


Vaša reakcija na temu