Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Promocija 215 sveučilišnih prvostupnika inženjera i magistara inženjera Pomorskog fakulteta
Promocije studenata Sveučilišta u Splitu Piše: Dalmatinski portal

FOTOGALERIJA Promocija 215 sveučilišnih prvostupnika inženjera i magistara inženjera Pomorskog fakulteta

'Ovo je jedan od najsvečanijih trenutaka u vašem životu jer predstavlja krunu vašeg intelektualnog sazrijevanja i profesionalnog formiranja'


Svečana promocija ukupno 215 magistara inženjera i sveučilišnih prvostupnika inženjera Pomorskog fakulteta u Splitu održana je u danas u velikom amfiteatru Zgrade tri fakulteta. Promotori na ovoj svečanosti bili su dekan Pomorskog fakulteta prof. dr. sc. Pero Vidan s prodekanima doc. dr. sc. Zaloa Sanchez Varelom, prof. dr. sc. Mericom Slišković, doc. dr. sc. Markom Katalinićem i izv. prof. dr. sc. Nikolom Mandićem.

Promoventima je u ime Sveučilišta čestitao prof. dr. sc. Nikola Koceić-Bilan, prorektor za studente, nastavu i poslovanje, istaknuvši kako ovim svečanim činom uručenja diploma i službeno postaju članovi svjetske akademske zajednice.

- Ovo je jedan od najsvečanijih trenutaka u vašem životu jer predstavlja krunu vašeg intelektualnog sazrijevanja i profesionalnog formiranja. Također je riječ i o jednom od najradosnijih trenutaka u akademskoj zajednici jer je upravo promocija studenata razlog zašto Pomorski fakultet postoji, odnosno obrazuje mlade ljude za svijet pomorstva već više od 60 godina - kazao je prorektor Koceić-Bilan, posebno pozdravivši obitelji i prijatelje promovenata, koji su također zaslužni za njihov uspjeh, svojom potporom i pomoći za vrijeme studiranja. 

Istaknuo je kako Sveučilište u Splitu baštini iznimnu tradiciju i ugled te kako je Pomorski fakultet u tom kontekstu jedan od neprepoznatljivijih ambasadora Sveučilišta, o čemu svjedoče brojni pomorci, brojni kapetani koji 'navigaju' u najvećim svjetskim kompanijama. Pozvao je diplomante da nastave s obrazovanjem, da se usavršavaju, ali i da mijenjaju svijet oko sebi i promoviraju sve one istinske vrijednosti koje su stekli na Fakultetu i Sveučilištu.

Dekan Vidan je u svom pozdravnom govoru naglasio kako je zadovoljstvo vidjeti ovoliko diplomanata jer upravo su oni najveće bogatstvo Fakulteta i jamci kvalitete studijskih programa.

-  I nakon diplome, nastavite u svom životu težiti višim ciljevima, nastavite raditi na sebi, na svojim stavovima i znanju. Sanjajte o još boljem obrazovanju, boljem poslu i svemu onome što vas inspirira. I kada sutra bude birali poslodavce, birajte srcem onoga tko će stati iza vas - kazao je dekan Vidan, istaknuvši kako su diplome Pomorskog fakulteta priznate diljem Europske unije i svijeta, u tom kontekstu posebno istaknuvši reakreditaciju japanskog Ministarstva mora koju je Fakultet uspješno prošao. 

Poručio je nekadašnjim studentima kako ih u budućim poslovima u pomorstvu očekuje puno izazova, primjerice prelazak na zelene tehnologije, autonomne brodove, no i u tim okolnostima znanja koja su stekli na Fakultetu bit će im od velike pomoći.

Na promociji su uručene nagrade za najbolje studente:

- na diplomskim studijima: Pomorska nautika Vice Milin, Brodostrojarstvo Ante Čobanov, Pomorske elektrotehničke i informatičke tehnologije Ivan Domjanović, Pomorski menadžment Iva Borković,

- na preddiplomskim studijima: Brodostrojarstvo Milan Jelinčić, Pomorske tehnologije jahta i marina Tea Bobanac, Pomorski menadžment Mirta Čović.

Vaša reakcija na temu