Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTOGALERIJA Svečana promocija na Kemijsko-tehnološkom fakultetu
Promocije studenata Sveučilišta u Splitu Piše: Dalmatinski portal

FOTOGALERIJA Svečana promocija na Kemijsko-tehnološkom fakultetu

Dodijeljeno je 139 diploma


Svečana promocija 139 diplomiranih studenata Kemijsko-tehnološkog fakulteta (KTF) održala se u petak, 19. svibnja ispred Zgrade tri fakulteta, a promotori su bili prof. dr. sc. Matko Erceg, dekan KTF-a s prodekanima prof. dr. sc. Dražanom Jozićem, prof. dr. sc. Vesnom Sokol i izv. prof. dr. sc. Antom Prkićem. Tom prilikom zaslužene diplome uručene su diplomantima koji su završili sljedeće studijske programe:

- diplomski sveučilišni studij Kemija smjer: Organska kemija i biokemija 

- diplomski sveučilišni studij Kemijska tehnologija, smjer: Materijali 

- diplomski sveučilišni studij Kemijska tehnologija, smjer: Zaštita okoliša 

- diplomski sveučilišni studij Prehrambena tehnologija 

- prijediplomski stručni studij Zaštita i oporaba materijala 

- prijediplomski sveučilišni studij Kemija 

- prijediplomski sveučilišni studij Kemijska tehnologija, smjer: Kemijsko inženjerstvo 

- prijediplomski sveučilišni studij Kemijska tehnologija, smjer: Zaštita okoliša 

- prijediplomski sveučilišni studij Prehrambena tehnologija 

Promovente je u ime Sveučilišta pozdravio prof. dr. sc. Igor Jerković, prorektor za znanost i kvalitetu, poručivši im kako su dokazali da se upornim radom, trudom i zalaganjem mogu steći znanja i položiti svi ispiti ovih izrazito zahtjevnih studija u STEM području. Istaknuo je da su na tom putu zasigurno imali pomoć svojih bližnjih obitelji i prijatelja, odnosno nastavnika i posebice mentora, koji su im bili velika podrška.

- Danas ćete primiti diplome Fakulteta Sveučilišta u Splitu koje je prema podacima od ovog tjedna rangirano na CWUR ljestvici u top 4 posto između 20.500 sveučilišta na svijetu. Isto tako, prema jučerašnjim podacima, splitsko sveučilište je na WUR ljestvici među 50 posto sveučilišta u svijetu i rangirano je u čak četiri od ukupno šest područja - ustvrdio je prorektor Jerković.

Dekan Kemijsko-tehnološkog fakulteta prof. dr. sc. Matko Erceg, čestitao je svojim nekadašnjim studentima, istaknuvši činjenicu da su završili jedne od najzahtjevnijih studijskih programa na Sveučilištu.

- Zaista sam ponosan i sretan kada vidim ovoliki broj promovenata, pokazali ste kvalitetu tijekom vašeg studiranja da sve možete što se od vas traži obaviti na vrijeme i na kvalitetan način, a uvjeren sam da ćete tako nastaviti i u budućnosti - kazao je dekan Erceg, istaknuvši i brojne aktivnosti u kojima su studenti sudjelovali od promocije Fakulteta, znanosti, sportskih i humanitarnih akcija, organizaciji znanstvenih skupova…

- Na našem Fakultetu je do danas diplomiralo gotovo tri tisuće studenata, koji su radili i rade na odgovornim mjestima. Prva promocija KTF-a održana je daleke 1964. godine, a od tada do danas našim studijskim programima i znanjima koja pružamo, uvijek pratimo izazove vremena. Vjerujemo da smo vas kroz studij pripremili što je moguće bolje za sve izazove koji vas čekaju – ustvrdio je dekan Erceg naglasivši da moraju biti spremni na cjeloživotno učenje i dodatno obrazovanje.

- Nemojte zaboraviti svoj Fakultet i vrijeme koje ste tu proveli, prijateljstva koja ste ovdje stekli pratit će vas cijeli život. Fakultet je uvijek vaša kuća i njoj se uvijek možete vratiti - zaključio je dekan Erceg.                                               

Vaša reakcija na temu