Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO/VIDEO Splitsko-dalmatinska županija osigurala 132 prijenosna računala vrijedna 31.000 eura

FOTO/VIDEO Splitsko-dalmatinska županija osigurala 132 prijenosna računala vrijedna 31.000 eura

Laptopi su raspoređeni u šest škola

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban uručio je 132 prijenosna računala ravnateljima šest škola koja su namijenjena učenicima i nastavnicima. Riječ je o projektu realiziranom u suradnji s Carnetom, a vrijednost laptopa je 31.000 eura.

Danas su laptopi dodijeljeni trima osnovnim školama – OŠ Knez Trpimir u Kaštel Gomilici, OŠ Stjepan Radić u Imotskom OŠ Jesenice u Dugom Ratu te trima srednjim, SSŠ Makarska, SŠ Hvar i SŠ Blaž Jurjev Trogiranin u Trogiru.

Tijekom ove Županija je laptope već dodijelila i OŠ Petar Kružić u Klisu, SŠ Ruđer Bošković u Sinju te OŠ Strožanac. 

'Želja nam je i cilj opremiti što je više moguće učionica s područja županije informatičkom opremom, kako bismo olakšali rad nastavnicima i učiteljima. Zahvaljujem na suradnji ravnateljicama i ravnateljima. Kroz naše projekte kao što su ICT županija i Centar izvrsnosti i dalje ćemo nastaviti s ovim aktivnostima', poručio je župan Boban.

Naglasio je kako informatizacija škola ne znači da se treba zanemariti fizičke aktivnosti djece.

'Neka se ne zaborave ni franje, ni laštik i sve ono što krasi druženje djece u prirodi jer i to je sastavni dio, vrlo bitan dio, odgojno-obrazovnog sustava. Ovaj edukativni dio oko digitalizacije učionica se nastavlja', izvijestio je župan pozvavši sve zainteresirane škole da se prijave.

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu Tomislav Đonlić kazao je kako je Županija upravo raspisala poziv za stvaranje učionica budućnosti u trima osnovnim školama na području Srednje Dalmacije, a u svrhu unaprjeđenja obrazovnog procesa kroz integraciju najnovijih digitalnih tehnologija i alata.

Učionice budućnosti će biti opremljene najsuvremenijom digitalnom i tehnološkom opremom, pametnim pločama, modularnim klupama, superbrzim internetom, cromboocima te svom drugom opremom za nastavu iz STEM područja. Imat će i klimatizaciju, uređajime koji mjere i održavaju optimalnu relativnu vlažnost i temperaturu.

Cilj je da jedna od splitsko-dalmatinskih škola postane 'Google školom'.

Učionice budućnosti koristit će se za nastavne, ali i za izvannastavne aktivnosti.

Vaša reakcija na temu