Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GLOBETROTTER Puljak u pet mjeseci obišao niz zemalja, sada se pakira za udaljenu azijsku državu

GLOBETROTTER Puljak u pet mjeseci obišao niz zemalja, sada se pakira za udaljenu azijsku državu

Od srpnja do kraja prosinca izdvojeno je 20.000 eura za putovanja gradske delegacije

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak sprema se na put u Južnu Koreju, a nakon toga namjerava posjetiti Ukrajinu. Na devetodnevno putovanje u daleku azijsku zemlju kreće u subotu, a vraća se sljedeće nedjelje, 16. travnja. U Banovini naglašavaju kako će biti odsutan samo četiri radna dana jer će izvan Splita biti vikendima, a Uskrsni ponedjeljak je državni praznik.

Puljkov odlazak u Koreju dolazi u nezgodnom političkom trenutku jer su radnici Čistoće najavili početak štrajka u srijedu, pa je pitanje hoće li do subote uspjeti odobrovoljiti radnike ili će razvoj situacije pratiti s drugog kontinenta.

Puljak je u prvih pet mjeseci povratka na gradonačelničko mjesto proveo 26 dana na putovanjima. Od srpnja do Nove godine porezni obveznici su izdvojili 150.000 kuna ili 20.000 eura za odlaske gradonačelnika i delegacije u brojne destinacije. Putovanje u Koreju će, inače, manje ići na teret Splićana, najveći dio financirat će Korea Fondation. U pet mjeseci Puljak je posjetio Quebec, Mostar, Bruxelles, Beč, Barcelonu, Zadar, Jeruzalem, Tel Aviv i Ženevu. Nastavio je s kilometrima i u ovoj godini, otišao je do Grčke, Njemačke, Luxembourga, Zagreba... 

Usporedbe radi, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović je bio na udaru javnosti zbog utrošenih nešto manje od 5000 eura na službena putovanja u godinu i pol mandata. 

Što se tiče bivših gradonačelnika Splita, može se na internetu naći da su novinari Slobodne Dalmacije Ivu Baldasara prozvali globetrotterom jer je na pola mandata, odnosno u svega godinu i par mjeseci, na službenim putovanjima bio devet puta i ukupno izbivao 45 dana. Obišao je, među ostalim, Jeruzalem, Sankt Peterburg i  Kinu. U tom razdoblju je potrošio oko 50 tisuća proračunskih kuna. Njegovom prethodniku Željku Kerumu novinari nisu bilježili putovanja, više su se 'zabavljali' njegovim čestim 'nestankom' iz Banovine koju je prepustio dogradonačelniku Juri Šundovu. Andro Krstulović Opara također nije izazvao interes javnosti putovanjima.

Vaša reakcija na temu