Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Gotovo cijeli razred dalmatinske škole završio u varaždinskoj bolnici, oglasila se i policija

Gotovo cijeli razred dalmatinske škole završio u varaždinskoj bolnici, oglasila se i policija

Svi učenici su otpušteni kući

U dnevnu bolnicu Opće bolnice Varaždin u utorak je primljeno 28 učenika jedne dalmatinske škole kojima je na izletu pozlilo i počeli su povraćati, svi su primili infuziju te je utvrđeno kako je riječ o norovirusu, a do srijede ujutro su sva djeca otpuštena kući, doznaje se iz bolnice.

Norovirus je uzročnik akutnih infekcija probavnog sustava, javlja N1.

Kako pišu pojedini mediji, učenici su bili na višednevnom izletu na sjeveru Hrvatske, a u varaždinskoj bolnici je završio gotovo cijeli razred.

Policijska uprava varaždinska potvrdila je Hini da su obaviješteni 'da je više od 20 djece sinoć završilo u bolnici'.

'Koji je razlog tome utvrđuje epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo. Upoznati smo sa slučajem, ali zasad nismo postupali', kazala je glasnogovornica PU varaždinske Marina Kolarić.

I u varaždinskoj bolnici su potvrdili da je tijekom utorka zaprimljeno '28 mlađih osoba u Opću bolnicu Varaždin, sa simptomima povraćanja'.

'Niti jedno od djece nije hospitalizirano, već je svih 28 učenica i učenika zaprimljeno i obrađeno kroz dnevnu bolnicu, gdje im je pružena odgovarajuća medicinska skrb. Zadnje od zaprimljenih 28 djece otpušteno je u srijedu u jutarnjim satima', priopćili su iz Opće bolnice Varaždin.

Voditeljica epidemioloških djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, Katica Čusek Adamić izjavila je da su na pedijatrijskom odjelu OB Varaždin noćas zaprimljena i obrađena  djeca zbog probavnih smetnji.

'Odmah  nakon zaprimanja prijave o događaju na lokaciju je upućen epidemiološki tim Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije sa sanitarnom inspekcijom. U tijeku je epidemiološki izvid i obrada oboljelih, zaposlenika  i samog objekta. Prema kliničkoj slici i prvom mikrobiološkom  nalazu dobivenom molekularnom metodom, dokazan je Norovirus, tako da se radi o norovirusnoj infekciji u djece', istaknula je Čusek Adamić.

'Daljnje postupanje i obrada usmjerava se  prema ovoj etiologiji', dodala je.

Vaša reakcija na temu