Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GRAD JE BIO BRŽI Posađeni oleandri na Škrapama, uredili javnu površinu gdje su parkirali stanari

GRAD JE BIO BRŽI Posađeni oleandri na Škrapama, uredili javnu površinu gdje su parkirali stanari

Prosvjed je zakazan za danas, radovi krenuli jučer

Neuređena zelena površina na Škrapama, u Ulici Matice hrvatske je, uoči najavljenog prosvjeda stanara ovog kvarta zbog gubitka parking mjesta, postala uređena.

Parkovi i nasadi su od jutros u akciji sađenja oleandara. Stanari Škrapa su najavili prosvjed prošli tjedan jer su parkirali na toj površini, u blizini kuća, a proteklih mjesec dana, kako su rekli, dobivaju upozorenje ispod brisača.

Grad Split je ranije najavio uređenje, a stanari prosvjed. Dan prije prosvjeda firma Point je odradila potrebne betonske radove na tom potezu, kako bi se osigurala sadnja. U najavi prosvjeda su napisali da stanovnici dobivaju upozorenja o zabrani parkiranja osobnih automobila između borova uz sjeverni trak prometnice koji koriste više od 30 godina zbog kroničnog nedostatka parkinga u ovom dijelu grada.

Od prije nekoliko dana gradske službe su ispisale nova upozorenja i istaknuli ih i na automobilima parkiranim između stabala uz krajnje južni prometni trak, uz Škrape, te su to područje ogradili crvenim trakama i zapriječili stanovnicima ulaz automobilima do njihovih kuća s izlikom da će na tom prostoru izvoditi radove, saditi cvijeće i grmove.

'Cvijeće i grmovi su važan i poželjan dio vizura našeg grada, ali ne važniji od prava na dostojanstven život ljudi koji žive na svojoj djedovini u privatnim stambenim kućama, koje su građene još od 1960. godine kada su tu prevladavali vinogradi i livade. Navedene obiteljske kuće su izgrađene uz pravovaljane dozvole i dok na ovom području nije postojala nikakva infrastruktura', napisali su.

Na najavu prosvjeda im je uzvraćeno od vrha splitske vlasti da imaju dvije garaže u radijusu manjem od 300 metara, u kojima ima mjesta.

Vaša reakcija na temu