Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Grad Solin stipendira učenike i studente

Grad Solin stipendira učenike i studente

Mjesečni iznosi stipendiranja se kreću od 600 kuna do 900 kuna, zavisno o prosjeku ocjena u školi ili fakultetu

Iako smo populacijski najmlađi grad u Hrvatskoj, Grad Solin želi pratiti mlade i tijekom nastavka školovanja, stoga sam sretan što sam solinskim djevojkama i mladićima uručio 177 Rješenja o stipendiranju učenika i studenata, od čega 126 stipendija za nadarene i uspješne, ali po prvi put i 44 stipendije onima koji se školuju u tzv. deficitarnim zanimanjima - poručio je solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević.

Kod učenika su to automehaničar, elektroinstalater, fasader, instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućnih instalacija, klesar, konobar, krojač, kuhar, mesar, pekar, slastičar, stolar, tesar i zidar, a kod studenata Medicina, Farmacija, Rehabilitacija, Socijalna pedagogija, Logopedija, Psihologija, Socijalni rad, Matematika, Fizika i Informatika. 

Mjesečni iznosi stipendiranja se kreću od 600 kuna do 900 kuna, zavisno o prosjeku ocjena u školi ili fakultetu.

- U proračunu za 2020. godinu predložio sam i dodatne dvije nove mjere: novčanu pomoć đacima i studentima s invaliditetom, te kao posebnu mjeru sufinanciranje povratnih autobusnih karata za studente koji studiraju kilometrima izvan Splita i to 4 puta godišnje: za početak akademske godine, Božićne blagdane, Uskrs i za završetak akademske godine - dodao je.


Učenicima i studentima je još poručio:

- Želim vam ugodne božićne blagdane i vjerujem da će vam ove stipendije dati dodatne poticaje za učenje i studiranje, te da ćete svoje znanje danas - sutra ugraditi i u razvoj svog Solina.

Vaša reakcija na temu