Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Građani s Plokita traže postavljanje semafora na dva križanja

Građani s Plokita traže postavljanje semafora na dva križanja

'Nadamo se da će ozbiljno razmotriti naše prijedloge'

Iz Građanske inicijative 'Naprid Plokite, naprid Siromašna' od Grada traže postavljanje semafora na križanju Velebitske i Vinkovačke ulice, između Plokita i Kmana. 

'Što bi se time dobilo? Puno toga. I ne samo za stanovnike Plokita iz Iločke, Đakovačke i donjeg dijela Vinkovačke radi omogućavanju skretanja ulijevo prema Dubrovačkoj, već i radi ulaza iz Velebitske u Vinkovačku iz smjera istoka i obrnuto, kao i za ostale građane Splita. Time bi se rasteretio i pritisak vozila s gornjeg dijela Vinkovačke, kao i onih što ulaze iz Dubrovačke u smjeru pazarića, a to se posebno odnosi za dostavu', poručuje Denis Pejković iz GI. 

Napominje i kako blizina semafora na križanju Dubrovačke i Velebitske nije argument, jer se radi o istoj udaljenosti semafora na križanju Dubrovačke i Varaždinske. 

'Slično bi se moglo napraviti i na križanju Bušićeve i Grge Novaka, između Plokita i Sućidra. Nadamo se da će Grad Split ozbiljno razmotriti ove naše prijedloge, na dobrobit sigurnosti pješaka, ali i vozača, jer tu nisu rijetke prometne nezgode', zaključuje Pejković.

Vaša reakcija na temu