Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GRADONAČELNIK NA SUDU Moram dokazivati da nisam djelovao koruptivno

GRADONAČELNIK NA SUDU Moram dokazivati da nisam djelovao koruptivno

Kaže da je Društvo Marjan učinilo štetu njemu i njegovoj obitelji

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara došao je danas na splitski Općinski sud na raspravu u slučaju u kojem je tužio Društvo Marjan zbog duševnih boli. Rekao je da drži do njihovog mišljenja te da je i sam, kao i njegova obitelj, bio njihov član, ali da su ga u predizborno vrijeme prozvali da je 2005. godine podržao izmjene GUP-a koje su dovele do toga da parcela na Marjanu koja je dijelom u vlasništvu njegove supruge postane građevna. 

- Društvo Marjan je insinuiralo da sam 2005. godine kada sam djelovao kao vijećnik djelovao koruptivno i digao ruku za izmjene GUP-a koje su dovele do toga da je parcela koju je dijelom naslijedila moja supruga postala građevna. Ja se cijeli svoj život borim, a to sam dokazao svojim životopisom i dosadašnjim radom, protiv korupcije. Ovdje sam u predizborno vrijeme optužen da sam djelovao koruptivno. Moram na sudu dokazati da nisam koruptivan, da mi je nanesena šteta i meni i mojoj obitelji - kazao je Krstulović Opara uoči ročišta. 

Naveo je kako je njegova supruga naslijedila 1/12 parcele od 1200 kvadrata.

- Ta parcela uopće nije tamo gdje bi oni željeli da bude. To je mala parcela od 1200 kvadrata ma kojoj se ne može graditi išta. Optužen sam da sam digao ruku da to bude građevna parcela. Gradsko vijeće je donijelo GUP u prosincu 2005. koju tu parcelu nije učinilo građevnom - zaključio je. 


Vaša reakcija na temu