Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GRADSKI KOTAR SPLIT 3: Evo kako stoje projekti koje pratimo...
Naš grad Piše: Dalmatinski portal

GRADSKI KOTAR SPLIT 3: Evo kako stoje projekti koje pratimo...

Ivana Zelić nam je rekla da tijekom veljače očekuje završetak radova i otvaranje garaže u Dobrilinoj

Dalmatinski portal u sklopu projekta 'Naš grad' donosi informacije iz splitskih gradskih kotareva i mjesnih odbora, gdje su nam sugovornici čelnici tih jedinica. Ivana Zelić, predsjednica Vijeća GK Split 3, početkom listopada nam je navela projekte koje želi da medijski pratimo.

Radilo se o realizaciji kvartovske ambulante, povećanju broja parkirališnih mjesta i izgradnji nogostupa u Ulici Matice hrvatske. Provjerili smo sa Zelić je li se išta pomaklo u prošla dva mjeseca...

1. Realizacija kvartovske ambulante

Zaista mi je drago reći da ovaj projekt ide svojim tokom i da je u tijeku adaptacija prostora predviđenih za ambulantu. Očekujemo da ćemo u 2024. godini razveseliti naše sugrađane ovim dugoočekivanim projektom.



2. Povećanje broja parkirališnih mjesta 

Garaža Dobrilina - u zadnjoj je fazi realizacije. Radovi su malo prolongirani zbog izmještanja energetskog kabela HEP-a zbog kojeg je potrebno također ishodovati građevinsku dozvolu. Kroz veljaču očekujemo završetak radova i otvaranje garaže. 




Garaža Vrančićeva - od listopada očekujemo da Grad izda građevinsku dozvolu kako bi se moglo krenuti s izvođenjem radova odnosno rekonstrukcijom i adaptacijom garaže. S obzirom na to da se radi o manjem zahvatu, vrlo je izvjesno da će u 2024. godini biti otvorena za građane i ta garaža.

Parkiralište Jeretova - nažalost, nije ušlo u proračun Grada Splita za 2024. godinu. Ali nećemo odustati od inzistiranja na uređenju parkirališta ili izgradnji garaže na predmetnoj lokaciji.

3. Izgradnja nogostupa u Ulici Matice hrvatske

U studenom je izrađen geodetski elaborat za izradu lokacijske dozvole. U iščekivanju dozvola, uspjeli smo osigurati pojačanu vidljivost opasnih pješačkih prijelaza svjetlosnom i istaknutijom vertikalnom signalizacijom.

Osigurana su sredstva u proračunu Grada za 2024. godinu za izgradnju nogostupa. Zaista se nadamo da ćemo to napokon i realizirati u novoj godini. 


Vaša reakcija na temu