Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GRIPE 'Za sada nema pomaka kada je u pitanju asfaltiranje makadamskog puta, ali gradonačelnik je obećao...'
Naš grad Piše: Dalmatinski portal

GRIPE 'Za sada nema pomaka kada je u pitanju asfaltiranje makadamskog puta, ali gradonačelnik je obećao...'

Karlo Pilko nas je izvijestio o radovima u svom kotaru

Dalmatinski portal u sklopu projekta 'Naš grad' donosi informacije iz splitskih gradskih kotareva i mjesnih odbora, gdje su nam sugovornici čelnici tih jedinica. Karlo Pilko, predsjednik Vijeća GK Gripe, sredinom kolovoza nam je iznio projekte koje želi da medijski pratimo.

Radilo se o asfaltiranje makadamskog puta na spoju dijela Osječke i Ulice Vojka Krstulovića, zatim osposobljavanju 'vau livade' na zelenoj pasici između parkirališta iznad tunela u Dubrovačkoj i vodospreme te sanacija parkirališta iznad nathodnika čime bi se dobila dodatna parkirna mjesta.

- Unatoč svim našim nastojanjima i prosvjedu građana, za sada nema pomaka kada je u pitanju asfaltiranje makadamskog puta. Također nije prihvaćen ni amandman na proračun Grada Splita za 2024. godinu u vrijednosti 45.000 eura za asfaltiranje i uređenje. Postoji samo komentar gradonačelnika da će se iznaći sredstva sa stavke za uređenje nerazvrstanih cesta. Ostaje nam za vidjeti, no mi se sigurno nećemo zaustaviti u traženju rješenja - rekao nam je Pilko.

Što se tiče livade za istrčavanje pasa, stanje je sljedeće:

- 'Vau livada' je prema Odluci opremljena i uređena, postavljena su vrata i spremna je za uporabu. Čekamo samo novi proračun kotara da se još malo uredi te da se s 'Parkovima i nasadima' dogovori ponuda za održavanje u 2024. pa da se pusti u upotrebu. 

Glede uređenje parkirališta iznad tunela u Dubrovačkoj za sada nema pomaka, no kotarski čelnik najavljuje da će nakon blagdana, odnosno u siječnju ići s novim zahtjevom za uređenje. 

- Radi se o minimalnim sredstvima koja je potrebno uložiti, a time bi se nakon što je saniran sam pothodnik dugoročno riješio i problem parkirališta odnosno i njegova sanacija - zaključio je Pilko. 

Vaša reakcija na temu