Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HDZ: Sinj nikada neće biti 'Buljograd'

HDZ: Sinj nikada neće biti 'Buljograd'

'Naš grad je zbog svega opet postao grad slučaj i predmet podsmjeha i izrugivanja'

Igor Vidalina, predsjednik HDZ-a Sinj, kaže kako je Miro Bulj, činjenicom otkrivanja zajedničke suorganizacije 6. Kamičak etno festivala sa Srpskim narodnim vijećem, razotkriven je i ogoljen do kosti. 

'Tako se zabrana izložbe fotografije Inije Herenčić financirane od strane Srpskog narodnog vijeća, u režiji Mira Bulja, pokazala kao klasična manipulacija i pokušaj prikupljanja jeftinih političkih punata. Režirani igrokaz u kojem je gradonačelnik Bulj pokušao iskoristit iskru opravdanog nezadovoljstva koja je nastala u javnosti oko isticanja jugoslavenske zastave na koncertu Bijelog dugmeta u Splitu pa je želio isto postići oko izložbe kojoj je smišljeno dao konture 'velikosrpskog sveta', a u konačnici odvratiti pozornost od nezakonitosti u radu, pogodovanja i klijentelizma kojim je prožet cijeli njegov mandat', poručuje Vidalina.

Ističe kako je Bulj očito u svemu tome zaboravio kako je prije nepunih osam dana s tim istim Srpskim narodnim vijećem na javnoj gradskoj površini - sinjskoj drevnoj tvrđavici Kamičak, suorganizirao i sufinancirao 6. Kamičak etno festival.

'Time se pokazalo sve licemjerstvo i kontradiktornost prethodne zabrane. Nekakvi fabricirani e-mailovi, proslijeđeni (forwardirani) sami sebi, kako bi se vjerojatno mogli mijenjati podaci o datumima traženja zabrane izložbe, kojima se pokušava izmotati iz cijele ove situacije, potpuno su nebitni u cijeloj ovoj priči. Miro Bulj i Srpsko narodno vijeće, kako Bulj kaže: 'iza kojeg stoje Pupovac, Vučić, Jović, svi pod patronatom srpskog tjednika Novosti', zajedno su u Sinju 23. i 24. kolovoza organizirali dva dana glazbeno-folklorni program - iz čega jasno proizlazi da su Miro Bulj i Milorad Pupovac zajedno u Sinju organizirali 6. Kamičak etno festival, koliko god se Bulj to trudio sakriti. Dalje nema, točka!', navodi Vidalina.

Naglašava kako oni nikoga zbog toga ne osuđuju, nikoga ne vrijeđaju, samo iznose činjenice.

'Nažalost Sinj je zbog svega opet postao grad slučaj i predmet podsmjeha i izrugivanja. Miro Bulj je od Sinja napravio 'Buljograd'. Sinj nije 'Buljograd'. Sinj je grad vrijednih, čestitih i tolerantnih ljudi. Sinj nikada neće biti 'Buljograd'!', zaključuje Vidalina.

Vaša reakcija na temu