Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HGSS Split HGSS Split prošao izgubljenu turistkinju na Braču, upozorili na kretanje po velikim vrućinama

HGSS Split prošao izgubljenu turistkinju na Braču, upozorili na kretanje po velikim vrućinama

Budite oprezni

Tijekom prošlog četvrtka Stanica Split - Ispostava Brač provela je potražnu akciju za stranom državljankom koja se izgubila podno Vidove gore, na neoznačenom terenu.

Brzom reakcijom osoba je pronađena, vidno dehidrirana i dezorijentirana, te su je članovi HGSS-a zbrinuli te predali Hitnoj medicinskoj pomoći.

Dok je ekipa vodila unesrećenu prema hitnoj pomoći, putem je naišla na još jednu osobu, na bicikli, koja je bila dehidrirana i iscrpljena. Također, i toj osobi je pružena pomoć te je otpraćena do prebivališta.

HGSS još jednom podsjeća da su, s obzirom na velike vrućine, dovoljno tekućine i pravilna hidracija apsolutno nužni za kretanje po brdima.

'Prije odlaska u prirodu informirajte se o težini, duljini staze i vremenskoj prognozi, a zbog visokih temperatura, boravak u prirodi treba planirati prema vlastitim fizičkim sposobnostima', poručuju iz HGSS-a.

Vaša reakcija na temu