Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HRVATSKI ČASNIČKI ZBOR GRADA SPLITA 'Ovi napadi predstavljaju direktan udar na sjećanje i žrtvu svih onih koji su stali u obranu Hrvatske'

HRVATSKI ČASNIČKI ZBOR GRADA SPLITA 'Ovi napadi predstavljaju direktan udar na sjećanje i žrtvu svih onih koji su stali u obranu Hrvatske'

'Vrijeme je da prestanemo šutjeti i da zaštitimo ono što su naši branitelji krvlju obranili'

Hrvatski časnički zbora grada Splita reagirao je na oskvrnuće spomenika IX. bojni HOS-a. Komentar prenosimo u cijelosti.

'Oštro osuđujemo kontinuirane nasrtaje na spomenik poginulim pripadnicima HOS-a, koji su položili živote za slobodu Hrvatske. Najnovije oskvrnuće, iscrtavanje zvijezde petokrake na spomeniku IX. bojne HOS-a i muralu heroju Domovinskog rata Thomasu Crowleyju, predstavlja nečuveni čin nepoštivanja prema braniteljima i svim žrtvama Domovinskog rata. Ovo nije izolirani slučaj; podsjećamo na sramotno noćno čekićanje istog spomenika 2015. godine, kada su policijski službenici po nalogu tadašnjeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića oskrnavili svetinju hrvatskih branitelja. Također, prošlogodišnje uklanjanje natpisa Za dom spremni sa spomenika, pod pokroviteljstvom aktualne splitske vlasti, nastavak je sramotne kampanje protiv vrijednosti Domovinskog rata.

Ovi napadi predstavljaju direktan udar na sjećanje i žrtvu svih onih koji su stali u obranu Hrvatske pod legalnim obilježjima HOS-a, protiv JNA i velikosrpskih agresora koji su napadali našu zemlju pod simbolima zločinačke zvijezde petokrake i četničkih kokardi. Svaka šutnja na ovakve provokacije, posebno od strane Grada Splita i nadležnih institucija, ravna je izdaji temeljnih vrijednosti Domovinskog rata i žrtava koje su pale za našu slobodu.

Zahtijevamo hitnu reakciju odgovornih institucija, kao i zabranu i kriminalizaciju simbola pod kojima je izvršena brutalna agresija na Hrvatsku. Nema opravdanja za toleriranje simbola koji su prouzročili stradanja i progon hrvatskog naroda. Ovaj narod nikada neće zaboraviti tko je bio na strani zla, a tko je branio svoju domovinu.

Vrijeme je da prestanemo šutjeti i da zaštitimo ono što su naši branitelji krvlju obranili!', poručili su.

Vaša reakcija na temu