Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HVALEVRIJEDNA AKCIJA Borna (18) iz Benkovca pomogao čovjeku koji je ostao bez krova nad glavom

HVALEVRIJEDNA AKCIJA Borna (18) iz Benkovca pomogao čovjeku koji je ostao bez krova nad glavom

'Želio bih potaknuti ljude da pomažu potrebitima kako bi napravili svijet bar malo boljim'

Borna iz Benkovca ima samo 18 godina, a već radi velike stvari. Prošle subote je organizirao humanitarnu akciju za Ivana Barešića koji je objavio javnu molbu za pomoć jer je izgubio krov nad glavom. Priču su prenijeli brojni portali te je tako došla i do Borne. Ivan je inače preživio moždani udar koji je, nažalost, ostavio trajne posljedice. 

Ivan je ostao bez krova nad glavom, a bio je privremeno, na samo par dana, smješten kod jedne gospođe. Borna je zvao mnoge stanove i apartmane i nudio da plati najam, ali nažalost, sezona je pred vratima i pronalazak smještaja je bio mukotrpan. 


Nakon dugog traženja, uspješno su pronašli sobu kod gospođe koja se javila da bi mu rado dala privremeni smještaj, dok prođe udarna sezona. Borna je organizirao kombi i došao po njega, njegovu macu i stvari. Uspješno su ga prevezli u Nin kod gospođe koja ga je primila. Iza njih je išla majka koja je u autu prevezla sve potrepštine (hrana, higijena, hrana za mace..) koje su mu uzeli za naredni period. Uselili su ga i ostavili sve potrepštine i omogućili mu krov nad glavom kako ne bi završio na ulici.

'Želio sam samo potaknuti mlade, a i starije, da pomažu potrebitima kako bi napravili svijet bar malo boljim', kaže nam skromni Borna.

Vaša reakcija na temu