Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INSPEKCIJA JASNA: Puljak mora izabrati pročelnike natječajem, ne smiju raditi kao vršitelji dužnosti!

INSPEKCIJA JASNA: Puljak mora izabrati pročelnike natječajem, ne smiju raditi kao vršitelji dužnosti!

Po propisu su izabrane samo Maja Đerek i Antonija Eremut Erceg

U Banovini će se morati raspisati natječaj za pročelnike koji trenutačno obavljaju poslove kao vršitelji dužnosti imenovani od strane gradonačelnika Ivice Puljka

Upravna inspekcija je reagirala po prijavi suspendirane pročelnice Maje Đerek i nakon nadzora utvrdila da nisu izabrani na temelju javnog natječaja kako propisuje zakon, nego su imenovani privremeno. Problem je što se 'privremeno' u Puljkovom mandatu pretvorilo u stalno. Puljak je imenovao Leonu Grgić na mjesto vršiteljice dužnosti za komunalu, Olenku Dadić za financije, Marija Negotića za društvene djelatnosti te Tea Vojkovića za urbanizam. Iako je Nikša Maletić v.d. pročelnika za imovinu, natječaj za to mjesto se neće raspisivati jer se na Službeničkom sudu još vodi postupak protiv Đerek koja je izabrana javnim natječajem na to mjesto. U vrijeme aktualne gradske administracije uz Đerek je još samo Antonija Eremut Erceg svoje mjesto dobila natječajem. 

Puljku je rok za raspisivanje natječaja 15 dana od dana dostave rješenja inspekcije, produljuje se ako uloži primjedbu. 

Puljak nam je potvrdio da će se natječaj raspisati. Na Službeničkom sudu se, inače, u izlaganju Đerek dotaknula 'nezakonitog imenovanja pročelnika', na što su joj predstavnici Grada uzvratili da čekaju novi zakon kojim će se precizno regulirati ovo pitanje. Upravna inspekcija je pokazala da nisu u pravu i da je natječaj itekako (bio) potreban.

Vaša reakcija na temu