Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INTERVJU Ante Vuković: Čini se da ne znamo dovoljno cijeniti ljepotu grada u kojem živimo

INTERVJU Ante Vuković: Čini se da ne znamo dovoljno cijeniti ljepotu grada u kojem živimo

Predstavljamo kandidate Nezavisne liste Branke Ramljak i Tomislava Mamića

Ante Vuković dugogodišnji je sportski novinar, član uprave Jadrana, zaljubljenik u kulturnu baštinu i stručnjak za pomorsko pravo. Svojim angažmanom želi doprinijeti da naš grad bude grad sporta, kulture i grad koji se na pravi način odnosi prema svom pomorskom dobru u suradnji s regionalnim i nacionalnim institucijama.

Zašto ste se odlučili pridružiti nezavisnoj listi?

- Postoje dva osnovna razloga. Prvi je razlog angažman i poziv Tomislava Mamića kojemu sam bio suradnik u tvrtki 'Tommy' d.o.o. pet godina (1996. - 2000.). Drugi razlog je taj što je lista nezavisna. U tom okruženju postoji veća sloboda za razmjenu mišljenja i ideja za boljitak Splita. 

Koje su vaše stručne i osobne kvalitete i iskustvo od kojih zajednica može imati koristi?

- Imam najveće znanstvene kvalifikacije jer sam doktor znanosti iz polja prava (grana pomorsko i općeprometno pravo), te autor više od 100 znanstvenih i stručnih radova, koautor knjige itd. Imam također i veliko životno iskustvo u različitim područjima, od poduzetništva do sporta. Kroz političko djelovanje želim, kao novost na našoj političkoj sceni, promovirati ideju o gradu Splitu kao središtu Uprave pomorstva za cijelu Republiku Hrvatsku. Ona je sada u Zagrebu i djeluje u okviru Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, što po meni nije racionalno i funkcionalno rješenje. Sjedište Uprave pomorstva  prirodno mora  biti u Splitu zbog toga jer se gospodarske i druge djelatnosti na pomorskom dobru i u lukama obavljaju na moru, morskoj obali, plažama, a ne duboku u kontinentalnom dijelu države. Pored toga, Split je drugi grad po veličini u državi, a njegova putnička luka  s dugom poviješću, danas je jedna od najvećih po prometu na Mediteranu. 

Što vam najviše smeta u Splitu kakvog danas gledamo i živimo?

- Čini mi se da ne znamo dovoljno cijeniti ljepotu grada u kojem živimo i radimo.

Koji su vaši hobiji i interesi?

- Sport i kultura. U razdoblju 1982. - 1992. bio sam sportski novinar, najprije vanjski suradnik u Slobodnoj Dalmaciji, a potom profesionalac u Sportskim novostima. Više od 20 godina sam član uprave splitskog Jadrana koji je prošle godine proslavio 100 godina postojanja i zasluženo ove godine dobio nagradu Grada Splita. Mislim da sam svojim volonterskim radom uvelike pomogao da se sačuva ovaj veliki sportski kolektiv. U kulturi djelujem kao vanjski suradnik i autor radova u časopisu Kulturna baština iz Splita.

Tko vas inspirira i zašto?

- Ljudi koji su postigli velike uspjehe zahvaljujući svom talentu, ali prije svega velikom radu.

Što je vaš najveći dosadašnji uspjeh u životu?

- Kada mi bivši radnici tvrtki u kojima sam obavljao dužnost stečajnog upravitelja kažu - hvala.

Koje kvalitete po vama treba imati gradska vijećnica ili vijećnik?

- Uredno i savjesno obavljanje dužnosti u potpunosti vođeno interesom grada.

Koji grad može biti uzor Splitu?

- Rim.

Vaša reakcija na temu