Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO/VIDEO: I dalje borba s požarom na Čiovu, vatrogasci cijelu noć na terenu

FOTO/VIDEO: I dalje borba s požarom na Čiovu, vatrogasci cijelu noć na terenu

Situacija je nešto povoljnija

22.10 - Iako je požar izbio nešto prije 15.30 sati, još uvijek ima otvorenog plamena na Čiovu, osobito na jugoistoku. 'Pala' je noć koja će biti borbena za brojne vatrogasce na požarištu. Pogledajte kako trenutno izgleda

21.05 - Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković iznio je najnovije informacije o požaru na Čiovu. 

'Trenutno se na terenu nalazi jedan kanader i tri Air Tractora koja gase požar, 155 vatrogasaca, 55 vozila koji su dignuti temeljem naloga županijskog zapovjednika. Nismo dizali u pomoć druge snage iz drugih županija jer to u ovom trenutku nije potrebno. Požar je krenuo sa zapadne strane i nošen vjetrom proširio se po vrhu Čiova.

U jednom su trenutku bile ugrožene kuće, vatrogasci su to riješili, trenutno nema ugroze, raspoređene su sve snage oko požara, trenutno se borimo na istočnoj strani. Mogu reći da je u ovom trenutku zaustavljen požar, ali treba puno opreza da se ne proširi', komentirao je za Novu TV

Tijekom noći očekuju pad vjetra.

'Očekujemo olakšanje za vatrogasce, ali pojačat ćemo aktivnosti i ne samo da ćemo dežurati, nego ćemo aktivno raditi cijelu noć i dovesti nove snage po potrebi. Bit će to teška i duga noć za vatrogasce', istaknuo je.

20.29 - Vatrogasci su uspjeli okružiti golem požar na Čiovu, međutim borba i dalje traje. 

20.15 - Čitatelji Dalmatinskog portala zabilježili su prve trenutke požara. Pogledajte ih na poveznici

20.03 - Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice te potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader poslijepodne su obišli požarište. Otkrili su dobru vijest - kuće nisu ugrožene. Na linku detalji. 

19.48 - Veliki požar na Čiovu vidi se i s Pelješca!

19.42 - I načelnik Okruga je na požarištu, dostavlja vodu i hranu. Provjerite detalje!

19.32 - Vatra je stigla i do Slatina.

19.28 - Policija je zatvorila cestu prema Žednom, zračna luka Resnik normalno funkcionira. Detaljnije informacije donosimo u ovom članku

19.16 - Donosimo novu zastrašujuću snimku vatrogasaca u borbi s požarom.

19.10 - I dalje se širi vatrena stihija na Čiovu, ali su je vatrogasci djelomično uspjeli usporiti. 

19.00 - 'Trenutačna situacija još nije povoljna. Vatrogasci se bore s vatrenom stihijom koja je krenula sa zapadne strane Čiova prema istočnoj strani. Požar ide po vrhu Čiova. Odbijamo ga od kuća. Za sada nisu bile ugrožene kuće. Najbitnije je da nema ozlijeđenih. 

Na terenu je 155 vatrogasaca i 55 vozila. Tu su i tri kanadera i tri Air Tractora, a četvrti dolazi', kazao je Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik, za HRT.

17.25 - U gašenju požara na području Čiova-Okrug Gornji za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu u 15.29 sudjeluju vatrogasne snage s operativnog područja Kaštela i Trogir, Intervencijska vatrogasna postrojba Split te tri protupožarna zrakoplova Canadair CL 415 i tri protupožarna zrakoplova AT 802 FireBoss.

'U gašenju trenutno sudjeluje 150 vatrogasaca s 30 vozila te 6 protupožarnih zrakoplova. Jak vjetar otežava gašenje, ali u ovome trenutku objekti nisu ugroženi', rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević.

17.15 - Golem požar na Čiovu gasi velik broj vatrogasaca, a stigle su i zračne snage. Povećao se i broj vatrogasaca na intervenciji.




Ranije objavljeno

Nešto prije 15.30 izbio je požar na Čiovu, na području Okruga Gornjeg. 

Kako doznajemo iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra, na terenu su vatrogasci s trogirskog i kaštelanskog operativnog područja. 

Stigla su i dva kanadera.

Vaša reakcija na temu