Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Kaštelanski gradonačelnik posjetio korisnike Dnevnog boravka Udruge Sv. Jeronim

Kaštelanski gradonačelnik posjetio korisnike Dnevnog boravka Udruge Sv. Jeronim

Kroz razgovor je poslušao njihove potrebe i prijedloge

Kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović posjetio je ove srijede korisnike Dnevnog boravka, Udruge Sv. Jeronim u Kaštel Gomilici. U pratnji suradnice Antonije Kljajić, pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i zajedničke poslove, porazgovarao je sa korisnicama o njihovim potrebama, te poslušao njihove primjedbe i prijedloge. Dnevni boravak namijenjen je osobama treće životne dobi koje u prostoru udruge, uz vodstvo Nade Brnas, sudjeluju u raznim aktivnostima i na taj način obogaćuju svoje slobodno vrijeme.

- Odavde sam krenuo pa mi se nekako uvijek drago vratiti, a sa članovima Udruge Sveti Jeronim sam neki dan imao sastanak, pa smo se malo dotaknuli programa Pomoć u kući i Dnevni boravak, što me dovelo na ideju da posjetim naše korisnike i da čujem probleme s kojima se susreću u svom svakodnevnom funkcioniranju, a da bi mi kao Grad mogli pomoći - rekao je gradonačelnik Ivanović.

Kroz zajednički razgovor moglo se čuti kako su korisnice prije svega zadovoljne s činjenicom da postoji prostor poput Dnevnog boravka u kojem mogu kvalitetno provesti svoje vrijeme te dobiti usluge poput mjerenja tlaka i šećera, ali su iznijele i svoja zapažanja o problemima s kojima se susreću. Bilo je riječi o potrebama u području medicinske skrbi, primjedbi na određene komunalne probleme i prijedloga poput onih da se organiziraju filmske matineje.

- Najveći problem koji je spomenut je to što se više ne može vaditi krv u ambulanti obiteljske medicine u Kaštel Gomilici, nego se mora ići u Kaštel Sućurac, a kako se radi o starijim osobama, sigurno da im je to teško zbog prijevoza. Po tom pitanju ću narednih dana obaviti razgovore sa ravnateljem Doma zdravlja i doktoricama obiteljske medicine, da pokušamo vratiti tu priču. Čuli smo i nešto vezano uz komunalne probleme, potrebi za više cvijeća na našim ulicama, sve u svemu smatram da je ovo bila jedna dobra stvar da direktno čujemo njihove potrebe. U globalu mi se čini da su zadovoljni sa sufinanciranjem prijevoza od strane Grada , kao i financiranjem samog Dnevnog boravka, ali uvijek postoje neke sitnice u kojima im na neki način možemo pomoći, pa smo zbog toga i došli tu - kazao je gradonačelnik i najavio kako će u narednim danima dogovoriti i posjet umirovljeničkim udrugama u Donjim Kaštelima te u Kaštel Sućurcu, kako bi  poslušao i njihove probleme te im sa svojim suradnicima pomogao u rješavanju istih.

Mara Listeš iz Kaštel Lukšića, članica udruge Sv. Jeronim i planinarka HPD-a Malačka rekla je kako joj je užitak dolaziti u Dnevni boravak, družiti se i sudjelovati u kreativnim radionicama i društvenim igrama, a ovom prilikom imala je nekoliko upita i prijedloga za gradonačelnika i pročelnicu.

- Prije svega ide zahvala gradonačelniku što nas je posjetio, mi smo mu iznijeli svoja zapažanja i prijedloge, ja sam konkretno pitala za dio rive od Hotela Štacija do šumice, pa je rekao da će se to srediti. Isto tako sam dala pohvale komunalnom pogonu koji je tako lijepo uredio crkvicu Sv. Lovre i okoliš, da je sad gore divota doći, u što sam se kao planinarka i osobno uvjerila jer smo isti dan sređivali i markirali stazu zapadno od Gospe od Dračin do Sv. Lovre. Moja je ocjena da se u Kaštelima puno radi, da ima napretka i zahvaljujem svima koji sudjeluju u tome - poručila je gospođa Mara.

Zadovoljstvo s onim što Grad pruža umirovljenicima izrazio je i Mate Taraš, predsjednik umirovljeničke udruge Lažani iz Kaštel Kambelovca.

- Nema nekih posebnih želja ni potreba jer Grad za umirovljenike čini dosta, počevši od minimalnog iznosa mjesečne pokazne karte u iznosu od 6 eura, do sredstava koje udruge dobivaju za svoj rad i drugih pogodnosti. Jedna od najvećih želja, svakako je izgradnja gradskih domova za umirovljenike jer su privatni skupi i teško ih se može priuštiti, pa se nadamo da bi se u budućnosti i taj problem mogao riješiti - kazao je Taraš.

Vaša reakcija na temu