Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KOTUR: Ivošević zloupotrebljava ovlasti. Tražit ću na Gradskom vijeću da se sve sjednice upravnih vijeća snimaju

KOTUR: Ivošević zloupotrebljava ovlasti. Tražit ću na Gradskom vijeću da se sve sjednice upravnih vijeća snimaju

'Na osnovu čega je uopće bio prisutan na sjednici i u čije ime je prijetio smjenama!?'

'Što je Bojan Ivošević uopće radio u Javnoj ustanovi za upravljanje Park-šumom Marjan, osim što je ponovo došao demonstrirati silu? Zašto je uopće došao na razgovor sa šumarskim inspektorom koji je došao po prijavi za nelegalnu sadnju na Marjanu? Na navedenom sastanku je Bojan Ivošević šumarskog inspektora uvjeravao da kod nas sadnice iz propisanog šumskog rasadnika ne mogu uspjeti i kako on zna bolje što se može saditi na Marjanu.

Na novoj snimci se vidi kako Bojan Ivošević prijeti cijelom Upravnom vijeću 'da će letit' ukoliko oni odluče da v.d. ravnatelja Stipe Mušura ne smije koristiti službeno vozilo koje je inače nabavljeno za službu nadzora kojoj je potrebno za rad. Na osnovu čega je Bojan Ivošević uopće bio prisutan na sjednici i u čije ime je prijetio smjenama!? ', pita se dopredsjednik splitskog SDP-a, gradski vijećnik Goran Kotur.

Ivica Puljak se, dodaje Kotur, 'hvalio transparentnim natječajima za nadzorne odbore i upravna vijeća, i ti ljudi su trebali biti stručnjaci neovisni o politici'. 

'Ovo je dokaz kako nisu neovisni u odlučivanju jer im Bojan Ivošević dolazi na sjednice, ali povrh toga im i prijeti smjenom ako samo pokušaju misliti svojom glavom. Ovo je jasan dokaz grube zlouporabe ovlasti s obzirom na to da Bojan Ivošević dolazi na sjednice samo kako bi vršio pritisak na članove Upravnog vijeća. Sve snimke koje su objavljene su u javnom interesu i žalosno je gledati Ivoševića kako prijavljuje policiji nešto što je on sam ranije radio, i to puno više. Kad je bio aktivist onda je snimanje za njega bilo javni interes, a kao političar čini sve da istina o njegovom ponašanju ne izađe na vidjelo. Policijsko postupanje prema zaposlenici Javne ustanove treba posebno provjeriti. Ne smije se dozvoliti da policijsko ophođenje ne bude razmjerno svrsi obavljanja policijskog posla. 'Zviždače' koji ukazuju na nepravilnosti treba zaštititi.

S obzirom na ovakvo ponašanje Bojana Ivoševića koje je daleko ispod najniže razine prihvatljivosti, na pritiske koje radi na članove Upravnog vijeća, ali i zaposlenice Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan smatram kako bi sve sjednice na kojima Ivošević sudjeluje trebalo službeno snimati, kako ne bi mogao vršiti pritisak i koristiti svoju poziciju moći. Predložit ću na Gradskom vijeću da se sve sjednice upravnih vijeća i nadzornih odbora u splitskim tvrtkama i ustanovama službeno snimaju. Ako nemate što skrivati zašto se bojite snimanja!?', stoji u Koturovoj Facebook objavi.


Vaša reakcija na temu