Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/YouTube Maja Šupe ostaje u zatvoru, evo zašto

Maja Šupe ostaje u zatvoru, evo zašto

Branitelj je predložio ukidanje pritvora

Sudac istrage splitskog Županijskog suda nije prihvatio prijedlog branitelja šibenske sutkinje Maje Šupe za ukidanjem istražnog zatvora koji je određen prije tri tjedna zbog sumnje da je od poduzetnika Blaža Petrovića primila 15 tisuća eura mita za oslobađajuću presudu.

Šupe je pritvor određen da ne bi utjecala na svjedoke i ponovila djelo, a za puštanje na slobodu nedostajao joj je ključan dokument - rješenje o suspenziji zbog kaznenog postupka.

Naime, USKOK je ispitao sve svjedoke tako da više ne egzistira taj pritvorski osnov, no Šupe je suspendirana samo zbog toga što je završila u zatvoru, a ne i zbog toga što je pokrenut kazneni postupak protiv nje.

Predsjednik šibenskog suda Mirko Škarica, naime, još uvijek nema pravomoćno rješenje o istrazi protiv svoje sutkinje pa tako nije još ni napisao suspenziju zbog pokrenutog kaznenog postupka.

A bez toga, Šupe ne može na slobodu.

Naime, trenutno jedina važeća suspenzija je ona koja se odnosi na zatvor. Ako bi izašla na slobodu, onda bi ponovno mogla i suditi jer više nije iza rešetaka pa tako i to rješenje o suspenziji otpada.

Na koncu, svi osumnjičenici u ovom slučaju, a pored Šupe i Petrovića, tu je i šibenski odvjetnik Branimir Zmijanović kojeg sumnjiče da je organizirao cijelu operaciju, ostaju i dalje u zatvoru. Zmijanoviću bi, kao i Šupe, na putu do slobode pomoglo rješenje o suspenziji zbog kaznenog postupka.

Vaša reakcija na temu