Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Shary Reeves from Pixabay Maloljetnik električnim romobilom oborio stariju pješakinju

Maloljetnik električnim romobilom oborio stariju pješakinju

Žena je zadobila teže ozljede

U Cavtatu je jučer poslijepodne teže ozlijeđena 79-godišnja pješakinja. Na nju je električnim romobilom naletio maloljetnik koji je vozio kroz pješačku zonu. Na romobilu je prevozio još jednu maloljetnu osobu, ani jedan ni drugi nisu nosili kacigu.

Pješakinja je prevezena u dubrovačku bolnicu te je, nakon ukazane liječničke pomoći, puštena na kućnu njegu.

Zbog izazivanja prometne nesreće koja je za posljedicu imala teže ozlijeđenu osobu, policija protiv maloljetne osobe podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu za mladež.

Što kaže zakon?

Osobnim prijevoznim sredstvima smiju upravljati osobe s navršenih 14 godina, dužni su se kretati biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom u smjeru kretanja, a u slučajevima da biciklistička staza ili traka ne postoje, mogu se kretati površinama namijenjenim za kretanje pješaka te zonama smirenog prometa pod uvjetom da vode računa o sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Vozači osobnih prijevoznih sredstava na glavi moraju nositi zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje, a na osobnom prijevoznom sredstvu smije se prevoziti samo osoba koja upravlja tim vozilom.

Vaša reakcija na temu