Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Uvati Ćuvitu 2024: Trkački spektakl na otoku Šolti

Uvati Ćuvitu 2024: Trkački spektakl na otoku Šolti

Do sada je prijavljeno gotovo 300 natjecatelja

Niti sat vremena od Splita, na otoku Šolti će se 19. listopada 2024. održati utrka Uvati Ćuvitu 2024., koja okuplja trail trkače iz cijele Hrvatske i šire.

Otok Šolta, nekoć poznat po svojoj surovosti i teškom životu, danas je pravi raj za avanturiste i ljubitelje prirode. Njegova netaknuta autentičnost, raznolike staze i predivni pogledi na planine i pučinske otoke čine ovo mjesto idealnom lokacijom za nezaboravno trkačko iskustvo.

Utrka se održava po jedinstvenom principu 'cvijeta i latica', gdje je centar utrke u Grohotama, a trkači prolaze kroz različite 'latice' koje se vraćaju u startnu točku. Ovaj koncept omogućuje gledateljima i pratnji da prate utrku uživo, te se stvore jedinstveni momenti potpore i navijanja.

Četiri staze, za sve uzraste i razine kondicije:

1. Rekreativna staza (6 km, +126 m) - idealna za početnike, djecu i one koji žele opuštenije sudjelovanje.

2. Mala staza (11 km, +330 m) - pogodno za trkače svih razina. Vodi vas kroz šoltanske brežuljke, mala idilična sela i slikovite uvale.

3. Srednja staza (17 km, +460 m) - za naprednije početnike, kombinira dvije 'latice' koje pružaju nevjerojatne panoramske prizore.

4. Velika staza (22 km, +625 m) - izazov za iskusne trkače. Tri 'latice', među kojima je i tehnički najzahtjevnija, vode trkače kroz napuštene maslinike i suhozide, sve do mora.

Okrepne stanice smještene su u Grohotama, gdje se trkači vraćaju nakon svake 'latice'. Osim izazovnih staza, Uvati Ćuvitu nudi i odličnu atmosferu, jer će za glazbeni dio i dobru zabavu biti zadužen popularni Promaya bend, koji će zagrijavati publiku i trkače tijekom cijelog dana.

Prijavljeno je skoro 300 natjecatelja, a prijave su i dalje otvorene.

'Posebna radost za najmlađe trkače bit će dječja utrka, koja će se također održati u sklopu ovog događaja. Naši mali trkači imat će priliku okušati se na svojoj stazi, uživati u sportu i dobiti zaslužene medalje. Utrka Uvati Ćuvitu predstavlja jedinstvenu priliku za upoznavanje skrivenih ljepota Šolte i testiranje svojih granica u autentičnom dalmatinskom okruženju. Pridružite nam se na ovom nezaboravnom događaju!', poručuju organizatori.

Vaša reakcija na temu