Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Ubio desetogodišnju kćer pa pobjegao u Pakistan: 'Legalno sam je kaznio, umrla je'

Ubio desetogodišnju kćer pa pobjegao u Pakistan: 'Legalno sam je kaznio, umrla je'

'Bila je žrtva tjednima i tjednima'

'Ubio sam svoju kćer', rekao je policiji otac Sare Sharif, tvrdeći da ju je 'zakonito kaznio i ona je umrla', rečeno je danas na suđenju Urfanu Sharifu, koji je nakon ubojstva kćeri pobjegao u Pakistan, ali je uhvaćen i vraćen u Britaniju, gdje mu se trenutno sudi, piše Index.

Urfan Sharif nazvao je Hitnu pomoć u ranim jutarnjim satima 10. kolovoza prošle godine, kada su on i ostatak njegove obitelji već bili tisućama kilometara daleko. Sara Sharif (10) pronađena je s desecima ozljeda, uključujući modrice, opekline i slomljene kosti. Tijelo joj je pronađeno u krevetu spavaće sobe u kući u Wokingu u engleskom gradu Surreyu.

U telefonskom razgovoru koji je trajao osam i pol minuta, koji je pušten porotnicima na sudu, vozač taksija Sharif (42) rekao je operateru Hitne pomoći: 'Ubio sam svoju kćer.'

'Zakonito sam je kaznio, a ona je umrla', rekao je pa dodao da je 'bila zločesta'. 'Pretukao sam je. Nije mi bila namjera da je ubijem, ali sam je previše tukao', rekao je.

'Bježim daleko jer se bojim'

Policija je kasnije pronašla poruku napisanu njegovim rukopisom u kojoj je pisalo: 'Ja sam Urfan Sharif koji je ubio svoju kćer premlaćivanjem' i 'Kunem se Bogom da moja namjera nije bila da je ubijem. Bježim daleko jer se bojim'.

Ali tužitelj William Emlyn Jones KC rekao je da je Sara bila izložena opetovanom i ozbiljnom nasilju tijekom značajnog vremenskog razdoblja. Sharifu se sudi sa suprugom i Sarinom maćehom Beinash Batool (30) te ujakom Faisalom Malikom (28).

Oboje poriču ubojstvo i izazivanje smrti djeteta između 16. prosinca 2022. i 9. kolovoza 2023. te se međusobno okrivljuju, rečeno je na sudu. 'U srcu ovog slučaja leži jednostavna, ali depresivna istina. Mala djevojčica, 10-godišnja djevojčica, pronađena je mrtva u svom domu', rekao je Emlyn Jones.

'Bila je žrtva tjednima i tjednima'

'Bila je žrtva napada i fizičkog zlostavljanja tjednima i tjednima', rekao je. 'Sara nije samo pretučena. Postupanje s njom, svakako u posljednjih nekoliko tjedana njezina života, bilo je užasno, brutalno', dodao je.

'I cijelo vrijeme ovo troje optuženih bili su odrasli ljudi koji su živjeli u kući u kojoj je Sara živjela, živjeli u kući u kojoj je Sara patila i živjeli u kući u kojoj je Sara umrla', zaključio je tužitelj.

Vaša reakcija na temu