Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Čistoća MIR, MIR DO NEBA Završni dogovor u Čistoći oko kolektivnog ugovora, sindikatu prihvatljiva Puljkova usmena ponuda

MIR, MIR DO NEBA Završni dogovor u Čistoći oko kolektivnog ugovora, sindikatu prihvatljiva Puljkova usmena ponuda

Stavi li se na papir obećano, neće biti štrajka

Predstavnici sindikata Čistoće održali su sastanak s gradonačelnikom Ivicom Puljkom u Banovini. Nakon razgovora nisu bili voljni za komentar, ali neslužbeno saznajemo da su 'iznimno zadovoljni ponuđenim modelom'. Dvotjedni odmor direktor Ivica Karoglan je tako završio u miroljubivom tonu s radnicima, s tim da je Puljak imao glavnu riječ u jučerašnjoj ponudi.

- Već smo opečeni nakon obećanja. Kada stavimo sve na papir, da se uvjerimo da je istina sve što je rečeno, reći ćemo više - kazao nam je djelatnik Čistoće.

Stavi li se na papir obećano, nakon današnjeg sastanka s Karoglanom, trebao bi zavladati mir u gradskoj firmi. 

- Ili mir ili štrajk, trećeg nema - kažu.

Nezadovoljstvo u Čistoći je kulminiralo nepotpisivanjem kolektivnog ugovora i lošim odnosima s direktorom. Stanje u firmi se prenijelo i na gradske ulice. Zaratilo se i javno, gradonačelnik je prozivao i zbog navodnog velikog broja bolovanja, navodeći da će lažni dobiti otkaz. Radnici su bili spremni za štrajk, no pričekali su sindikalci dugo željeni sastanak s gradonačelnikom prije konačne odluke. Branili su najviše 90 posto naknade od primanja tijekom bolovanja, ali zanimljivo, nju nisu izrijekom spominjali ovaj put. Nego su uz zadržavanje dosadašnjih prava, među kojima je naknada, iznijeli nove prijedloge, primjerice usklađivanje plaće po potrošačkoj košarici, dizanje osnovice, petodnevni radni tjedan, tzv. kišni sati...

Vaša reakcija na temu