Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Miro Bulj primio učenike iz Njemačke

Miro Bulj primio učenike iz Njemačke

'Jako nam je stalo da razvijamo prijateljske odnose'

U sklopu razmjene učenika između dviju škola partnera Franjevačke gimnazije iz Sinja i Gimnazije Kreutzberg iz Großkrotzenburga kod Frankfurta na Majni, danas su njemački učenici, koji već nekoliko dana borave u Sinju, sa svojim nastavnicima-pratiteljima bili na prijemu kod gradonačelnika Mira Bulja

Prijem je protekao u vrlo srdačnom tonu  i raspoloženju. Bulj je nakon pozdravnih riječi i riječi dobrodošlice naglasio činjenicu da je Republika Hrvatska od vremena svoga osamostaljenja  uvijek primala snažnu podršku i svakovrsnu potporu od strane Republike Njemačke. Na tome cijela Hrvatska zahvaljuje njemačkim prijateljima. To je činjenica, naglasio je gradonačelnik, koja se ne smije nikada zaboraviti i koju želi s ponosom istaknuti. 

Stoga nam je i danas jako stalo do toga, naglasio je gradonačelnik, da razvijamo prijateljske odnose jedni s drugima i da se povezujemo, ljudski, kulturno, gospodarski i na sve druge načine. I danas je Njemačka puna naših sugrađana jer su oni gore više cijenjeni i bolje plaćeni. Mi se ipak nadamo, zaključio je gradonačelnik, da će se većina tih naših ljudi prije ili kasnije vratiti, to im od srca želimo i na tome radimo. Poželjevši  gostima iz Njemačke ugodan boravak u Gradu Sinju i okolici, gradonačelnik se s učenicima i njihovim nastavnicima zajednički slikao ispred zgrade gradske uprave.

Vaša reakcija na temu