Foto: Pixabay.com MISTERIJ KRVAVOG ZLOČINA: Što je Dragu G. natjeralo da upuca svoje roditelje?

MISTERIJ KRVAVOG ZLOČINA: Što je Dragu G. natjeralo da upuca svoje roditelje?

Susjedi tvrde da se radi o mirnom i vrijednom mladiću

Točno 24 sata nakon što je Drago G. (37) iz pištolja ispalio više hitaca u majku Anu (68) i oca Branka (67) u stanu u dubrovačkim Šipčinama, u četvrtak oko 23 sata unatoč intenzivnoj liječničkoj intervenciji prestalo je kucati srce nesretne žene, piše Jutarnji list.

Njoj je sin nanio stravične ozljede glave kojima je nažalost podlegla, a Draginom ocu meci su ozlijedili vratnu kralježnicu i torakalni dio te se i dalje nalazi u teškom stanju u bolnici i, kako doznajemo, ne osjeća donji dio tijela. Paralelno s time, policijski službenici dubrovačke kriminalističke policije dovršili su istraživanje nad 37-godišnjakom kojeg sumnjiče za teško ubojstvo i pokušaj teškog ubojstva.

No umjesto da je predan pritvorskom nadzorniku i ispitan u prostorijama Županijskog državnog odvjetništva u Dubrovniku nakon čega bi, prema ustaljenoj proceduri za njega bio predložen istražni zatvor, Drago G. je hospitaliziran zbog, kako kažu iz dubrovačke policije, zdravstvenih problema.

Ključni moment istrage biti će njegovo psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdilo je li 37-godišnjak u vrijeme stravičnog čina, kojem je prethodila nebulozna prepirka s roditeljima i koja je trajala neko vrijeme, bio ubrojiv i samim time svjestan onoga što čini i zašto uzima pištolj skriven u ormaru spavaće sobe.

U slučaju da vještačenje pokaže da je bio ubrojiv, prijeti mu višegodišnji zatvor, a utvrdi li se da je prilikom ispaljivanja metaka u roditelje bio neubrojiv, za njega će biti predloženo psihijatrijsko liječenje u trajanju od šest mjeseci koje će se dalje produljivati dok za to bude potrebe, a ta će odluka ovisiti o njegovu zdravstvenu stanju i odlukama liječničke struke.

Vijest da nema više Ane G., milog duha Dubrovnika, s nevjericom su prihvatili njezini susjedi, poznanici i prijatelji.

- Još uvijek nismo, kako se ono kaže, probavili vijest da je Drago pucao u mamu i u oca, a kamoli još na sve to da naše Anice više nema. Pa ta je žena živjela za sinove. Puna usta pozitive su joj bila za obojicu, a posebno za Dragu koji joj je bio mezimac, mlađe dijete.

Sinoc, 3. lipnja, u 23:05 sati u obiteljskoj kuci u Postarnjskoj ulici u Dubrovniku 37-godisnjak je iz vatrenog oruzja pucao u 68-godisnjaka i 67-godisnjakinju koji su zadobili teske tjelesne ozljede.

Često je znala ponavljati da jedva čeka da joj se sinovi skrase i da postane baka te da bi tada konačno bila ispunjena njezina životna misija. Nije ovo zaslužila. Strah me pojmiti kako će to njezin drugi sin Ivo izdržati. Što ako ostane i bez oca? Iako je Branko jak, nedavno je bio u bolnici jer su mu noge otkazivale, i onda sad ova nevolja ga snađe - kaže za Jutarnji list jedna stanarka Podstranjske ulice u kojoj se u srijedu navečer dogodio krvavi zločin.

Drugi susjed strahuje kakav će sada biti odnos između dvojice braće.

- Nadam se da će Dragi njegov brat ipak biti oslonac tijekom boravka u pritvoru. Nisu to lake situacije. Ljudi u sekundi skrenu s pameti. Vjerujem da Drago nije planirao ubiti roditelje nego je to bio neki trenutak ludila koji se možda nikada ni ne razjasni, bez pravog motiva, ničim izazvan - mišljenja je drugi susjed.

Podsjetimo, u srijedu oko 23 sata nakon kraće prepirke s roditeljima Drago je u njih iz, najvjerojatnije očeva pištolja, ispalio nekoliko metaka te ih ostavio u lokvi krvi, a on se dao u bijeg. Susjedi su čuli povišene tonove te su alarmirali policiju koja je oko 3.30 sati nekih 400-tinjak metara od kuće u kojoj se dogodio zločin pronašla rastrojenog muškarca u jednom objektu unutar vrta u naselju Sedam smrtnih grijeha, ali ne i oružje kojim je nanio stravične ozljede roditeljima.

Što je natjeralo na ovako krvavi zločin mladića, za kojeg mještani vele da je miran, pristojan i vrijedan, možda se nikad ne otkrije, donosi Jutarnji list.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(67024, "");
Pregledaj komentare
29