Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Na Jadranu danas snažna bura

Na Jadranu danas snažna bura

Donosimo prognozu

DHMZ je objavio prognozu za danas. Pretežno sunčano, prijepodne na istoku mjestimice više oblaka, a ujutro ponegdje i magla. Vjetar na kopnu slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Na Jadranu će umjerena i jaka, na udare i olujna bura, slabjeti i sredinom dana okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 2 i 6, duž obale i na otocima od 7 do 12 °C.

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split

Upozorenje

Još u početku ponegdje udari bure 35-45 čvorova.

Stanje

Sa sjeverozapada prema Jadranu jača anticiklonalni greben.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Bura 8-18, još u početku podno Velebita do 24 čvora. Na otvorenom moru, a prema sredini dana posvuda sjeverozapadni vjetar 4-12, na srednjem i južnom Jadranu do 16 čvorova. More 2-3, na otvorenom 3-4, poslijepodne na sjevernom Jadranu u smirivanju. Vidljivost veća od 20 km. Pretežno vedro.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Slab do umjeren sjeverozapadni vjetar tijekom noći uz obalu srednjeg i južnog Jadrana u okretanju na slabu buru. More malo do umjereno valovito, na otvorenom srednjeg i južnog Jadrana još danas ponegdje i valovito. Pretežno vedro.

Vaša reakcija na temu