Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Načelnik Smokvice nakon 51 dana istražnog zatvora popio prvu čašu pošipa: Sada slijedi bitka za život

Načelnik Smokvice nakon 51 dana istražnog zatvora popio prvu čašu pošipa: Sada slijedi bitka za život

'U nepravednom sustavu pravednom čovjeku mjesto je u zatvoru. Građanski neposluh, Henry D. Thoreau'

Bivši načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić jučer je pušten iz istražnog zatvora. Nedugo nakon toga se oglasio na društvenim mrežama.  

'Prva čaša pošipa nakon 51 dan istražnog zatvora. Vama koji ste me unaprijed osudili - ne zamjeram vam.  Vama koji ste mojoj obitelji i meni pružali podršku - zahvaljujem vam. Gospodinu iz Smokvice koji me prijavio - opraštam mu.
Svima vama koji ste mi pomagali ili ponudili pomoć proteklih 51 dan - hvala vam.

Proteklih 15-ak godina vodio sam 'bitke' na raznim poljima za moju Smokvicu, mnoge od njih sam iznio i na svojim leđima, ali doslovno.

Sada mi dopustite da budem malo sebičan, da se povučem iz svih bitka i koncentriram se na 'bitku života', bitku koja će biti dugotrajna i skupa, ali vjerujem da će na kraju rezultirati time da ću oprati ljagu s imena svoje obitelji i sebe, koja se je nabacivala proteklih 51 dan. Za sve koji me budu trebali ponovo sam dostupan na starom broju.

Do pobjede!

P.S. Za sve koji misle da se ne može živjeti bez mobitela i društvenih mreža 51 dan, vjerujte mi da se može', objavio je Tomašić.


Potom je objavio i story.

'U nepravednom sustavu pravednom čovjeku mjesto je u zatvoru. Građanski neposluh, Henry D. Thoreau', a pozadini svira Gibonnijeva pjesma 'Ovo mi je škola'.

Podsjetimo, Tomašić je bio pritvoren zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali i mogućnosti ponavljanja djela, dok je poduzetnik Ivica Kriletić, čija je tvrtka Chrile izvodila radove na muzeju i gradskom trgu, osumnjičen da je poticao Tomašića na zlouporabu položaja i ovlasti.

Tomašića sumnjiče da je oštetio Općinu i fondove EU-a za po 2,2 milijuna kuna, dok je Dubrovačko-neretvanska županija oštećena za 800 tisuća kuna. Zbog ovog je slučaja dao neopozivu ostavku na mjesto načelnika Općine.

Vaša reakcija na temu