Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NAJAVLJEN 'HOD ZA ŽIVOT': Nismo se obazirali na to što je subota dan predizborne šutnje, a političari su i prijašnjih godina dolazili kao 'obični građani'

NAJAVLJEN 'HOD ZA ŽIVOT': Nismo se obazirali na to što je subota dan predizborne šutnje, a političari su i prijašnjih godina dolazili kao 'obični građani'

Kažu da se ne obaziru na paralelnu povorku 'Hod za slobodu', te da u demokratskom društvu svatko ima pravo izraziti svoje mišljenje

Splitski aktivisti inicijative 'Hod za život' najavili su ovogodišnje izdanje koje se održava u subotu od 10.30. Pod motom 'Zaštitimo nerođene, najugroženiju manjinu u Hrvatskoj' hodat će od Rive do Zvončaca, uz održavanje prigodnog programa. Ni loše vrijeme, kažu organizatori, neće ih spriječiti.

Antonija Drnas, Goran Velić i Miro Vuković pozvali su sve građane da im se pridruže, bez obzira na vjersko ili političko opredjeljenje.

- Život počinje začećem i kao takvoga ga trebamo štititi od njegovog prirodnog početka do njegovog prirodnog završetka, odnosno smrti. Također, želimo pružiti podršku svakoj trudnici, svakom životu nerođenom i rođenom, svakom ocu, majci ili obitelji - kazao je Vuković.

Dodao je da  smo svi bili u toj ulozi nerođenoga, u utrobi majke i da smo svi smo tamo krenuli. 

- Želimo hodati za one koji to ne mogu i za one kojima je to pravo oduzeto - ustvrdio je Vuković.

Drnas je navela da su tu i za svaku trudnicu kao i da žele pružiti podršku svima bolesnima na bilo koji način, kojima je život beznadan. 

- Želimo reći da postoji jedan pozitivan pogled na život i pozivamo da nam se pridružite - istaknula je.

S obzirom na to da se održava na dan predizborne šutnje, medije je zanimalo i očekuju li rekordan broj političara.

- Svaki grad je nasumično birao datum u svibnju, prema svojim organizacijskim sposobnostima i mogućnostima. Nismo se obazirali što je to dan predizborne šutnje, a DIP ne vidi problem - rekao je Vuković.

Velić je dodao i da su prethodnih godina dolazili političari kao 'obični građani'.

Što se tiče paralelne povorke, 'Hoda za slobodu', aktivista koji se zalažu 'za pravo žene i bore protiv ukidanja ljudskih prava', kažu da su fokusirani na svoj posao i ne obaziru se na to.

- Ne zamaramo se previše s detaljima, u demokratskom društvu svatko ima pravo izraziti svoje mišljenje dok je u skladu s demokratskim načelima - odgovorio je Vuković.

Vaša reakcija na temu