Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Najopasnije stepenice u Splitu ušle u proceduru protuklizne obrade

Najopasnije stepenice u Splitu ušle u proceduru protuklizne obrade

Brza reakcija Grada Splita

Prije dvije godine dr. Joško Kalilić i konzervator Radoslav Bužančić upozorili su javnost da su stepenice koje povezuju Peristil i Dioklecijanove podrume izuzetno opasne ne samo za domaće stanovnike već i za veliki broj turista koji ih u velikom broju koriste cijelu godinu, a posebno u ljetnim mjesecima.

O velikom broju pokliznuća i padova s ozljedama na tim stepenicama najbolje svjedoče prodavači suvenira i noćni čuvari u Dioklecijanovim podrumima.

- Na naš dopis o nužnom hitnom rješenju za najopasnije stepenice u Splitu brzo su reagirali  gradski Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu i Odsjek za staru gradsku jezgru te su prihvatili prijedloge o nužnosti i načinu sanacije opasnih stepenica.

Kako nas je izvijestila viša savjetnica iz Odsjeka za staru gradsku jezgru Jasna Jerkov, odlučeno je u dogovoru s konzervatorima da opasne stepenice hitno uđu u protukliznu obradu i čim završe neke od nužnih administrativnih mjera odmah će započeti potrebni radovi na protukliznu sanaciju i kako je obećano završiti kroz 20-ak dana - poručio je Joško Kalilić

Vaša reakcija na temu