Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Nastava na Sveučilištu u Splitu će započeti 28. rujna na neposredan način

Nastava na Sveučilištu u Splitu će započeti 28. rujna na neposredan način

Svaki student dobit će po dvije perive maske, koje je obvezan nositi u prostorijama fakulteta

Nastava na Sveučilištu u Splitu će započeti 28. rujna na neposredan način uz prilagođavanje novim okolnostima uzrokovanim pandemijom COVID-19 te uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Ovo je jedna od smjernica s proširenog Rektorskog kolegija održanog 3. rujna, kojem je prethodio sastanak proširenog Povjerenstva za praćenje koronavirusa na Sveučilištu u Splitu.

Također, maksimalne grupe studenata na predavanjima, seminarima i vježbama određivat će se sukladno specifičnostima svake sastavnice i u odnosu na raspoloživ prostor te će se u tom smislu na razini Sveučilišta zajednički koristiti dostupni resursi.

- Sveučilište će za svoje studente osigurati dvije perive maske, koje su obvezni nositi u prostorijama fakulteta. S obzirom na dosadašnja znanja te pretpostavke, apeliram na sve da maksimalno poštuju sve mjere predostrožnosti i budu disciplinirani. Provodit ćemo sve epidemiološke mjere od mjerenja temperature, dezinficiranja ruku, nošenja maski, poštivanja međusobne udaljenosti… - ustvrdio je na rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić kazavši kako će se uz podršku epidemiologa Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije raditi na edukaciji studenata.

Rektor je istaknuo da će Sveučilište organizirati zdravstveni punkt na kampusu na kojem će djelatnici i studenti Sveučilišta moći dobiti sve relevantne informacije vezano uz COVID-19 te obaviti testiranje, u čemu će imati podršku Medicinskog fakulteta i Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija. Isto tako, Sveučilište je voljno sudjelovati u nabavi aparature za COVID testiranje čime bi se omogućila brza reakcija i reorganizacija nastavnog procesa u slučaju potrebe.

Vaša reakcija na temu